ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Θετικό ξεκίνημα με οδηγό τράπεζες και blue chips

11:45 - 27 Μαϊ 2021 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Θετικό ξεκίνημα με οδηγό τράπεζες και blue chips
To ανοδικό ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου υποστηρίζεται κυρίως από εγχώρια funds που επανατοποθετούνται σε τράπεζες και σ ένα περιορισμένο αριθμό μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αρκετά καλή είναι η εικόνα της αξίας συναλλαγών αφού προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ , με τη συμπλήρωση 90 λεπτών χρηματιστηριακής συνεδρίασης.  Ο γενικός δείκτης διαπραγματεύεται στις 878,98 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,61%. Το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον τουλάχιστον στα πρώτα 90 λεπτά  εστιάζεται  για ακόμη μία φορά, στον τραπεζικό κλάδο, με την Εθνική Τράπεζα να κινείται σταθεροποιητικά στα 2,3 ευρώ και την Attica Bank να διορθώνει στο -7%, μετά τη διάψευση αμφότερων για τα σενάρια απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Mytilineos εξακολουθεί να ξεχωρίζει, καταγράφοντας κέρδη άνω του 2%, ενώ από κοντά ακολουθεί η μετοχή της Motor Oil, η οποία ενισχύεται κατά 1,8% και τα 13,59 ευρώ. Από την πλευρά της, η μετοχή της Quest παρέχει σημαντικά στηρίγματα (+3,5%) στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, μετά τα άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Με τη λήξη της συνεδρίασης αναμένεται  η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων των Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και ΚΡΙ ΚΡΙ, ενώ παράλληλα, θα λάβει χώρα και η αλλαγή των δεικτών του MSCI, με την εισαγωγή της Eurobank στον MSCI Standard Greece (σ.σ. βρίσκονται ήδη Jumbo, OTE, OΠΑΠ).

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.