ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Αναζητούνται θετικοί καταλύτες-Λιμνάζει ο γενικός δείκτης στις 910 μονάδες Κύριο

12:14 - 17 Ιουν 2021 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Αναζητούνται θετικοί καταλύτες-Λιμνάζει ο γενικός δείκτης στις 910 μονάδες
Υποτονική η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να μην έχει κατεύθυνση. Παραμένει στις 910 μονάδες χωρίς όμως να υπάρχουν οι ειδήσεις εκείνες που θα την οδηγούσαν σε υψηλότερα επίπεδα και ειδικότερα προς τις 950 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο κινείται με πτώση -0,21% στις 909 μονάδες έχοντας υψηλό στις 915,65 μονάδες και χαμηλό 909,89 μονάδες. Ο τζίρος και όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και έχει επικεντρωθεί στις τράπεζες.

Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 19,56 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 4,4 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο όγκος 11 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 9 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες. Τα πακέτα έχουν πραγματοποιηθεί για τις εξής μετοχές: η Eurobank διακίνησε 2,82 εκατ. τεμάχια αξίας 2,4 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank 1,78 εκατ. τεμάχια αξάις 595 χιλ. ευρώ.

Tο ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται αύριο  καθώς θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στον δείκτη FTSE25, στον FTSEMed και στον Eurostoxx ενώ έχουμε και την τριπλή λήξη παραγώγων. Ειδικότερα η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ εισέρχεται και στους τρεις δείκτες (FTSE 25, FTSE Med και Eurostoxx). Αναλυτικά, στον FTSE 25, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα πάρει την θέση της Fourlis. Eπίσης , στον FTSEMed οι βασικές αλλαγές αφορούν την προσθήκη της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και τις διαγραφές των ΟΛΠ, Quest και Ελλάκτωρ με επιλαχούσες μετοχές για ένταξη στον δείκτη είναι η Cenergy ενώ θα υπάρχουν και αλλαγές στις σταθμίσεις στις ήδη υπέρχουσες μετοχές.

Σε ότι αφορά τον EuroStoxx  προστίθεται στην σύνθεση του δείκτη των Αναδυόμενων Αγορών,  και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αλλά και τα  Πλαστικά Κρήτης.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.