ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόπηκε η φόρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών Κύριο

15:28 - 02 Φεβ 2023 | Σχόλια Αγοράς
Κόπηκε η φόρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ανοδικά ξεκίνησε την Πέμπτη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά στη συνέχεια οι πωλητές μπήκαν γερά στο παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα, στη δεύτερη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου από το +0.46% και στις 1031.97 μονάδες στο άνοιγμα, ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά τις 2 βρέθηκε να υποχωρεί κατά 0,17% στις 1.025 μονάδες. Βέβαια τις τελευταίες ημέρες έχει αποδειχθεί πως οι ανατροπές μπορούν να συμβούν ακόμα και την τελευταία στιγμή. Πόσο μάλλον σήμερα (2/2) που η αναμονή της ΕΚΤ επηρεάζει τις εξελίξεις.

Ο Φεβρουάριος έχει μπει πάντως με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς εδώ και δύο σερί συνεδριάσεις έχει αφήσει πίσω το «ανάχωμα» της Τρίτης και συνεχίζεται η διεύρυνση του θετικού σερί και των ρεκόρ που επιτεύχθηκαν μέσα στον Ιανουάριο.

Τόσο η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch σε ένα «σκαλοπάτι» κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, όσο και τα εταιρικά αποτελέσματα ή η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, είναι στοιχεία που βοηθούν στη συντήρηση του καλού επενδυτικού κλίματος, που δε φαίνεται να επηρεάζεται από το τεταμένο πολιτικό σκηνικό.

Βέβαια υπενθυμίζεται ότι σήμερα, η κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει σε διατήρηση του υψηλού ρυθμού σύσφιγξης, αναθεωρώντας το βασικό επιτόκιο στο 3% και το επιτόκιο καταθέσεων στο 2,5% (+50 μονάδες βάσης), κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει και την ελληνική αγορά, ενώ δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε το ποια θα είναι η αντίδραση του Χ.Α μπροστά σε ένα ενδεχόμενο σκηνικό πολιτικής αστάθειας μπροστά στις εκλογές του Απριλίου.

Μετά τα χθεσινά καλά αποτελέσματα πάντως, το Χρηματιστήριο έχει ως εφικτό στόχο τις 1.035,08 μονάδες, κλείσιμο που έχει να γίνει από τις 8 Δεκεμβρίου του 2014.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Η Wall Street έκλεισε με κέρδη στη χθεσινή (1/2) συνεδρίαση, υποδεχόμενη έτσι με αισιόδοξο τρόπο την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ωστόσο η αύξηση ήταν ηπιότερη από άλλες φορές, με αντίστοιχη εικόνα να καταγράφεται και στο κλείσιμο των ασιατικών αγορών σήμερα το πρωί.
 
Ταυτόχρονα κέρδη καταγράφουν προσωρινά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που αναμένουν επίσης τις αποφάσεις της ΕΚΤ αλλά και της BoE.
 
To ταμπλό 
 
Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 02 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.