ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικές τάσεις - Στο επίκεντρο τράπεζες, ΕΧΑΕ και Coca Cola

12:20 - 04 Ιαν 2008 | Σχόλια Αγοράς
Μέρος των χθεσινών απωλειών καλύπτει η εγχώρια αγορά, η οποία βοηθούμενη από την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών καταγράφει άνοδο με τις μετοχές των ΕΧΑΕ και Coca Cola να βρίσκονται στο προσκήνιο. Οι ευρωπαϊκές αγορές πλην της Γερμανίας, η οποία καταγράφει οριακές απώλειες, ενισχύονται, δίνοντας παράλληλα τάση και στην εγχώρια αγορά.

Η μετοχή της ΕΧΑΕ μετά και την αναβάθμιση της σύστασης σε αγορά από την Merrill Lynch ενισχύεται σημαντικά. Σημειώνεται πως ο οίκος έδωσε τιμή στόχο για τη μετοχή τα 28,80 ευρώ τονίζοντας πως υπάρχουν αρκετοί θετικοί καταλύτες. Παράλληλα, αγοραστικό ενδιαφέρον εντοπίζεται και στη μετοχή της Coca Cola, ενώ η αφύπνιση της Εθνικής Τράπεζας και η κίνηση της μετοχής στην περιοχή των 47 ευρώ δίνει ώθηση στο γενικό δείκτη.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Alpha Bank, ενώ οι πληροφορίες για επικείμενο placement στην ATE Bank έχουν οδηγήσει τη μετοχή πάνω από τα 4 ευρώ. Ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται άνω του 1%, δίνοντας αντίστοιχα κέρδη και στον FTSE 20.

Η πλειονότητα των μετοχών καταγράφει άνοδο, αν και το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται κυρίως στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι επενδυτές δείχνουν να μην ανησυχούν από την έκθεση της Goldman Sachs για τις αγορές, σύμφωνα με την οποία το 2008 θα είναι ανοδικό αλλά δεν αποκλείεται βραχυπρόθεσμα να συνεχιστεί η υποχώρηση των τιμών έως και 15%.

Η μετοχή της Pasal, η οποία ξεκίνησε σήμερα τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο ΧΑ από τα 6 ευρώ ενισχύεται οριακά.

Οι μετοχές των "λιμανιών" και των "νερών", που στις προηγούμενες συνεδριάσεις κατέγραψαν σημαντικά κέρδη κινούνται σταθεροποιητικά. ΟΛΠ και ΟΛΘ υποχωρούν οριακά, ενώ ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ ενισχύονται οριακά.

Από τις μετοχές της περιφέρειας στις πρώτες θέσεις των ανοδικών μετοχών βρίσκονται οι Nexans και ΑΛΚΟ, οι οποίες τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν υποχωρήσει σημαντικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.