ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλίμα Ευρώπης...

16:18 - 05 Μαϊ 2008 | Σχόλια Αγοράς
Mικρές είναι οι απώλειες που καταγράφει ο γενικός δείκτης του Χ.Α. στις 4.283 μονάδες, ενώ στο ταμπλό παρατηρείται ισορροπία ανάμεσα στις μετοχές που ενισχύονται και αυτές που υποχωρούν. Επιπρόσθετα, ο χαμηλός τζίρος στην αγορά καταδεικνύει αφενός ότι οι αγοραστές της περασμένης εβδομάδας παραμένουν στις θέσεις, αλλά και τη διστακτικότητα για νέες τοποθετήσεις. Η αγορά περιμένει με ενδιαφέρον μέχρι τη τελευταία στιγμή τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του ΟΤΕ.


Θεωρείται βέβαιο ότι από τη στιγμή που θα κλείσει το deal του Δημοσίου με τη Deutsche Telekom, θα ανοίξει ο δρόμος για να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις κυρίως στα λιμάνια και τα «νερά».

Κάποιες φήμες κάνουν λόγο ότι ξένοι επενδυτές επαναθέρμαναν το ενδιαφέρον τους για την ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τραπεζών. Η αρχή αναμένεται να γίνει αύριο με τη Eurobank.

Σταδιακά μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, θα έχει σχηματιστεί εικόνα για το αν και κατά πόσο οι τράπεζες έχουν επηρεαστεί από τη διεθνή συγκυρία.

Την ίδια ώρα τη Δευτέρα, σε αρνητικό έδαφος εξακολουθούν να κινούνται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, μετά την είδηση ότι η Microsoft απέσυρε τελικά την προσφορά της για την Yahoo που έθεσε σε πτωτική τροχιά της μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους. Αρνητικό αναμένεται να είναι το κλίμα και στην έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Κλειστή είναι η αγορά του Λονδίνου λόγω αργίας. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,23% στις 5.058,11 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0,04% στις 7.040,50 μονάδες.

Στην Αθήνα, από τις μετοχές που διακινούνται 130 υποχωρούν και 109 ενισχύονται με 48 αμετάβλητες. Οι συναλλαγές κρίνονται υποτονικές, στα 148 εκατ. ευρώ, με τις εισροές ανά λεπτό στις 459 χιλιάδες ευρώ.

Οι απώλειες στην ΕΤΕ έχουν διευρυνθεί σχετικά, έπειτα από την άνοδο του προηγούμενου διαστήματος, στο 1,33%, με τη μετοχή στα 37,20 ευρώ και όγκο 1,074 εκατ. τεμάχια.

Απώλειες 1,86% για την Alpha, στα 22,18 ευρώ, 1,56% για τη Eurobank, στα 20,18 ευρώ και λιγότερο, 0,71% για την Πειραιώς, στα 22,44 ευρώ. Περιορισμός των αρχικών κερδών παρατηρείται στον ΟΤΕ που ενισχύεται λιγότερο από 1%, στα 19,58 ευρώ και όγκο 770 χιλιάδων τεμαχίων.

Ισχυρά είναι τα κέρδη για την ΕΧΑΕ (αγορές από εγχώρια ιδιωτικά χαρτοφυλάκια) και την Coca Cola, εξαιτίας των προσδοκιών για πολύ καλά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.  

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.