ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες για το δολάριο

13:00 - 11 Ιαν 2010 | Νομίσματα
Υποχωρεί εν μέσω έντονων πιέσεων τη Δευτέρα το δολάριο, με φόντο την ενίσχυση των τιμών των εμπορευμάτων και τις δηλώσεις ανώτατου στελέχους της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στη Σανγκάη, ο πρόεδρος της Federal Reserve του St. Louis James Bullard αναφέρει χαρακτηριστικά ότι 'τα επιτόκια μπορεί να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα για λίγο καιρό ακόμη'.

Ο δείκτης δολαρίου διαμορφωνόταν λίγο νωρίτερα στις 77,041 μονάδες, κάτω από τις 77,470 μονάδες της Παρασκευής. Το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,4490 δολάρια, πάνω από τα 1,4409 δολάρια της Παρασκευής. Ενίσχυση και για το ιαπωνικό νόμισμα, με το δολάριο να διαπραγματεύεται στα 92,31 γιεν, έναντι των 92,49 γιεν της προηγούμενης συνεδρίασης.

Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, παρά την υποφαινόμενη αδυναμία, σημαντική μερίδα αναλυτών προβλέπει ισχυροποίηση του δολαρίου τους πρώτους μήνες του 2010, καθώς η αμερικανική οικονομία δείχνει να ανακάμπτει με ταχύτερους ρυθμούς σε από ότι η ιαπωνική ή οι περισσότερες οικονομίες της Ευρώπης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.