ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλά μηνός έναντι του γιεν το δολάριο

11:04 - 19 Ιαν 2010 | Νομίσματα
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων έναντι του γιεν υποχωρεί την Τρίτη το αμερικανικό νόμισμα, με φόντο τις ενδείξεις για 'αδύναμα' κέρδη στον οικονομικό κλάδο των ΗΠΑ, γεγονός που αναμένεται να πλήξει τις αμερικανικές μετοχές.

Σημαντική την ίδια ώρα κρίνεται και η ισχυροποίηση της βρετανικής στερλίνας έναντι του δολαρίου. Η Kraft Foods βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Cadbury μετά την αύξηση της προσφοράς της σε περίπου 12 δισ. στερλίνες (19,7 δισ. δολάρια).

Το δολάριο υποχωρούσε λίγο νωρίτερα στα 90,34 γιεν, ήτοι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα το δολάριο διαπραγματευόταν στα 90,82 δολάρια.

Η βρετανική στερλίνα ενισχυόταν στα 1,6423 δολάρια – στο υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Δεκεμβρίου - από 1,6255 δολάρια μια ημέρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τους traders, το δολάριο θα υποχωρήσει περισσότερο, ίσως και κάτω από τα 90 γιεν, με φόντο τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα (σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα η Citigroup Inc, Τετάρτη ακολουθεί η Bank of America Corp) από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Υποχώρηση έναντι του γιεν και για το ευρώ, με φόντο τις ανησυχίες – όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία – για το ‘ελληνικό πρόβλημα’. Το ευρώ υποχωρούσε κάτω από τα 130,00 γιεν, στο χαμηλό ενδοσυνεδριακά των 129,98 γιεν ήτοι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.