ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά πέντε ετών έναντι του δολαρίου το κινεζικό γουάν

10:41 - 21 Ιουν 2010 | Νομίσματα
Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα πέντε ετών έναντι του δολαρίου ανήλθε το κινεζικό νόμισμα (6,8089 γουάν ανά δολάριο), όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswire. Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από δύο ημέρες το Πεκίνο δεσμεύτηκε για την ενίσχυση της ευελιξίας του γουάν.

Η αναρρίχηση του κινεζικού νομίσματος σε τέτοια επίπεδα αφορά το υψηλότερο επίπεδο από την επανεκτίμησή του κατά 2,1% έναντι του δολαρίου στις 21 Ιουλίου 2005.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διευκρίνισε την Κυριακή ότι η αναπροσαρμογή της ισοτιμίας του γουάν θα γίνει σταδιακά, ενώ ο εκπρόσωπός της σημείωσε ότι οι κινεζικές αρχές πρέπει να διατηρήσουν τον έλεγχο της διακύμανσης των ισοτιμιών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Πεκίνο προτίθεται να διατηρήσει τον έλεγχο επί της ισοτιμίας του γουάν και να μην επιτρέψει την ταχεία προσαρμογή της.

«Η θεμελιώδης σταθερότητα του γουάν θα διατηρηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Κεντρικής Τράπεζας, για να προσθέσει: «Η διαχείριση και η προσαρμογή της ισοτιμίας του γουάν θα γίνει σταδιακά».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 21 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.