ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα άνοδος για το ευρώ - Πάνω από τα 1,335 δολ.

19:09 - 07 Δεκ 2010 | Νομίσματα
Ανοδικά και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού διαμορφώνεται στα 1,3369 δολάρια από το επίπεδο των 1,3308 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3363 δολάρια.
Το δολάριο δέχθηκε πιέσεις μετά τις διαβεβαιώσεις του Αμερικανού προέδρου Barack Obama ότι θα συνεχίσει την πολιτική μείωσης των φορολογικών συντελεστών έτσι ώστε να συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας. Η τοποθέτηση αυτή πυροδότησε από την πλευρά των επενδυτών αυξημένη ζήτηση για τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου με μεγαλύτερη απόδοση, απομακρύνοντας τους από το αμερικανικό νόμισμα.
Στήριξη παρείχε εξάλλου στο ευρώ η χθεσινοβραδινή απόφαση του Εurogroup να στηρίξει με κάθε μέσο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ. Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ωστόσο απέφυγαν να δεσμευτούν για αύξηση των κεφαλαίων (πέραν των 750 δισ. ευρώ που ήδη έχουν συμφωνήσει) που θα διατεθούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. (EFSF). Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να εγκριθεί από το Ιρλανδικό Κοινοβούλιο ο Προϋπολογισμός ο οποίος θα περιλαμβάνει τα μέτρα λιτότητας για τα οποία έχει δεσμευτεί ότι λάβει η χώρα προκειμένου να λάβει το δάνειο των 85 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ε.Ε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.