ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νηνεμία στις αγορές συναλλάγματος εν όψει Fed

14:25 - 29 Ιουν 2006 | Νομίσματα
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της Fed, όπου εκτιμάται ότι θα προεξοφληθούν νέες αυξήσεις των επιτοκίων, εκτός της σημερινής προσδοκώμενης.

Το ευρώ διαπραγματεύεται σήμερα το πρωί στα 1,2550-55 δολάρια ανά ευρώ,από τα 1,2555 δολάρια που ήταν χθες το βράδυ στη Ν. Υόρκη

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank, στήριξη παρέχει στο δολάριο η εκτίμηση ότι στο συνοδευτικό κείμενο της αποφάσεώς της η Fed θα σηματοδοτήσει περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της. Η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η Fed θα προβεί σήμερα σε αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 5,25%. Με ενδιαφέρον αναμένονται, επίσης, η ομιλία του Προέδρου της ΕΚΤ, καθώς και η συνέντευξη τύπου που θα ακολουθήσει της συναντήσεως του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό.

Το δολάριο διαπραγματεύεται σήμερα το πρωί στο επίπεδο των 116,45-50 γεν από 116,35 γεν που ήταν χθες το βράδυ στη Ν. Υόρκη.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία παρουσίασε σε μηνιαία βάση το Μάιο μεγαλύτερη (-1%) της αναμενόμενης (-0,1%) μείωση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών στην Ιαπωνία κατεγράφησαν καθαρές εκροές επενδύσεων χαρτοφυλακίου 745,3 δισ. γεν έναντι καθαρών εισροών 1,277 τρισ. γεν την προηγούμενη εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.