ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Πρωταγωνιστής η στερλίνα - Πιέζεται κάτω από το 1,31 το ευρώ

14:21 - 18 Απρ 2012 | Νομίσματα
Με τα περιφερειακά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κυρίως στην Ισπανία και την Ιταλία να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, το ευρώ δέχεται πιέσεις έναντι του δολαρίου υποχωρώντας ακόμα και κάτω από τα 1,3100 δολάρια.

Αντίθετα, η στερλίνα δέχτηκε σημαντική ώθηση με τη συνδρομή της δημοσίευσης των πρακτικών της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας τον Απρίλη προσεγγίζοντας το 1,6000 έναντι του δολαρίου και υψηλά 19 μηνών σε σχέση με το ενιαίο νόμισμα με την ισοτιμία EUR/GBP να υποχωρεί κάτω από το 0,8200.


Αφορμή για την ενίσχυση της στερλίνας στάθηκε η απόφαση-έκπληξη του μέλους Adam Posen της νομισματικής επιτροπής της BoE να μην ψηφίσει για πρώτη φορά υπέρ της λήψης πρόσθετων μέτρων στήριξης τη στιγμή που η κεντρική τράπεζα «αναβαθμίζει» τον πληθωρισμό και πάλι σε πρωταρχική απειλή.

 

Παράλληλα, η ανεργία υποχώρησε στο 8,3% από το 8,4%, σημειώνοντας πτώση για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν ενός έτους, ένδειξη σταθεροποίησης της βρετανικής οικονομίας.

 

Αναφορικά με το EUR/USD από τις κρισιμότερες αντιστάσεις είναι το επίπεδο του 1,3150, ενώ για το GBP/USD το κοντινότερο επίπεδο αντίστασης εντοπίζεται στο 1,6061.

Το γεν αποδυναμώθηκε κατά τις πρωινές ώρες παρ’ όλο που χθεσινό δημοσίευμα έκανε λόγο για πιθανή αναβάθμιση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό από την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei η νέα πρόβλεψη της BoJ για τον πληθωρισμό αναμένεται να κινηθεί το 2012 μεταξύ του 0 και 0,5% (από το 0,1%), ενώ το 2013 ο πληθωρισμός εκτιμάται ανάμεσα στο 0,5% και το 1% σε ετήσια βάση, δίνοντας επαρκείς λόγους για νέα στήριξη της οικονομίας δεδομένου ότι ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από το μεσοπρόθεσμο στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα στο 1%. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.