ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: «Κλειδωμένες» οι ισοτιμίες ενόψει των δημοπρασιών στην Ισπανία

10:39 - 19 Απρ 2012 | Νομίσματα
Αν και οι αγορές σήμερα φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» σε στενό εύρος είναι πιθανό να δούμε μια σημαντική διάσπαση, αναφέρει η FXCM.

Το ευρωπαϊκό οικονομικό ημερολόγιο είναι κενό, αν και οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στις δημοπρασίες ομολόγων στην Ισπανία. Η κίνηση των αγορών πριν από τις δημοπρασίες και η μετέπειτα αντίδραση είναι πιθανό να καθορίσουν τις ροές κεφαλαίων για το υπόλοιπο της ημέρας ενθαρρύνοντας μια σημαντική διάσπαση. Οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων βρίσκονται γύρω από το 6%, ένδειξη ότι μια «κακή» δημοπρασία θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο προς το 7% (επίπεδο επιφυλακής, το οποίο οδήγησε την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα στη διάσωση).

 

Αν και μια αποτυχημένη δημοπρασία ταιριάζει με το βασικό μας σενάριο των ρευστοποιήσεων στο ευρώ και στα νομίσματα ρίσκου, αδυνατούμε να δεχτούμε ότι η σημερινή δημοπρασία στην Ισπανία θα μπορούσε να είναι η αιτία περαιτέρω ρευστοποιήσεων, σημειώνει η FXCM. Δεδομένου ότι η Ευρωζώνη δέχεται αρκετές πιέσεις, μια αποτυχημένη δημοπρασία θα ήταν καταστροφική εξέλιξη. Αντίθετα, εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμά της θα είναι θετικό και ότι το ευρώ θα ενισχυθεί προσωρινά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε μια απρόσμενη άνοδο του ευρώ, ενισχύοντας το βασικό μας σενάριο (θέσεις πώλησης) δεδομένου ότι τα θεμελιώδη είναι αποθαρρυντικά για την Ευρωζώνη. Αν όμως η δημοπρασία αποτύχει, τότε θα μείνουμε εκτός περιμένοντας να πουλήσουμε το ευρώ στην πρώτη ανοδική αντίδραση μετά τη δημοπρασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.