ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος

13:47 - 21 Αυγ 2006 | Νομίσματα
Κέρδη αποκομίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν στη διεθνή αγορά συναλλάγματος. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank, αρνητικά επηρεάζει το δολάριο η ανησυχία για τις αρνητικές επιπτώσεις του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων της Fed στην αμερικανική οικονομία.

Πιέσεις δέχτηκε την Παρασκευή το δολάριο μετά την ανακοίνωση μη αναμενόμενης υποχώρησης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Michigan τον Αύγουστο στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2005, καθώς απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων της Fed.

Ωστόσο, η περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ περιορίζεται λόγω εκτίμησης ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη θα υποδείξουν χειροτέρευση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo τον Αύγουστο στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, η σημερινή διακύμανση του ευρώ εκτιμάται στα 1,2840-1,2910 δολάρια.

Θετικά επηρέασε το γεν η απόφαση της Κεντρικής Τραπέζης της Κίνας την Παρασκευή να προβεί σε περαιτέρω αύξηση του ετήσιου επιτοκίου δανεισμού κατά 27 μονάδες βάσης στο 6,12%. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους 4 μήνες που η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας προέβη σε αύξηση του επιτοκίου δανεισμού κατά 0,27%.

Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του γεν σε νέο ιστορικά υψηλό (149,09 γεν) λόγω εκτιμήσεως για περαιτέρω διεύρυνση του επιτοκιακού πλεονεκτήματός του. Κατά την εκτίμηση των αναλυτών της Alpha Bank, η διακύμανση του δολαρίου σήμερα στην Ευρώπη προσδιορίζεται μεταξύ 115,10-116,00 γεν.

Τέλος, αρνητικά επηρέασε τη στερλίνα σήμερα το πρωί η ανακοίνωση ότι οι τιμές των κατοικιών στη Μ. Βρετανία παρουσίασαν τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση τη μεγαλύτερη υποχώρηση (-1,6%) των τελευταίων 2 ετών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.