ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από το 1,32 το ευρώ μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας

11:28 - 27 Απρ 2012 | Νομίσματα
Η υποβάθμιση της Ισπανίας και η απόφαση της BoJ ενθάρρυναν τη μεταβλητότητα, σχολιάζει η FXCM.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν τα assets που σχετίζονται με το ρίσκο στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες σε ΒΒΒ+ από τον οίκο S&P. Επίσης, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Rajoy για τις ισχνές δυνατότητες αναχρηματοδότησης καθώς και περί αναγκαιότητας νέων περικοπών στον προϋπολογισμό λόγω του μη διαχειρίσιμου ελλείμματος, δεν βοήθησαν το επενδυτικό κλίμα. Ως αποτέλεσμα το ευρώ δέχτηκε πρόσθετη πίεση με την ισοτιμία EUR/USD να διαπραγματεύεται κάτω από το 1,3200.


Επίσης, το γεν εισέπραξε έντονη μεταβλητότητα μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να επεκτείνει τα μέτρα χαλαρής νομισματικής πολιτικής. Αν και διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, το γεν παραδόθηκε σε ρευστοποιήσεις μετά την απόφαση επέκτασης του προγράμματος αγοράς assets κατά 10 τρισ. γεν και την επέκταση της διάρκειας των ομολόγων που αγοράζονται σε 3ετούς διάρκειας από 2ετούς διάρκειας.

 

Παρ’ όλα αυτά, η αρχική αποδυνάμωση του γεν μετά την ανακοίνωση, αντιστράφηκε λίγο αργότερα με την ισοτιμία USD/JPY να παραδίδει τα αρχικά κέρδη της. Το ευρύτερο περιβάλλον αποστροφής ρίσκου αποδείχτηκε τελικά ότι άσκησε μεγαλύτερη επιρροή στην ισοτιμία στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβερνητική πολιτική μπορεί να επηρεάσει μόνο προσωρινά το νόμισμα.

 

Αυτό μας δίνει μια καλή πάσα για τις παρεμβάσεις της Τράπεζας της Ελβετίας και μας δίνει την ευκαιρία να στρέψουμε την προσοχή μας και στην ισοτιμία EUR/CHF, η οποία δεν έχει καταφέρει να «χτίσει» momentum πάνω από το 1,2000, παρά τις προειδοποιήσεις της SNB περί επιθετικής υπεράσπισης του ορίου σύνδεσης. Αν και δεν αναμένουμε μια διάσπαση του 1,2000 σήμερα, δεν παύουμε να επαγρυπνούμε για κάτι τέτοιο.

 

Η FXCM συστήνει προσεκτικές κινήσεις στις παρούσες συνθήκες έλλειψης κατεύθυνσης στις αγορές. Παρά την πτώση του ευρώ, φαίνεται ότι διατηρεί τις στηρίξεις του στα χαμηλά και δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο αντιστροφής πάνω από το 1,3200 και προς τα 1,3300 δολάρια. Η όποια τόνωση του ρίσκου θα ήταν θετική για το ευρώ και τα υπόλοιπα νομίσματα και αρνητική για το δολάριο και το γεν, ενώ η ενίσχυση της αβεβαιότητας θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.