ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Γαλλία και Ελλάδα αλλάζουν το τοπίο των αγορών

10:46 - 07 Μαϊ 2012 | Νομίσματα
Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία και την Ελλάδα τάραξαν τα νερά των αγορών και ανέτρεψαν τα δεδομένα στην Ευρωζώνη, προκαλώντας ένα νέο κύμα ρευστοποιήσεων στα assets που συνδέονται με το ρίσκο.

Οι κεφαλαιαγορές παγκοσμίως βρέθηκαν σε κλοιό ισχυρών πιέσεων με το δολάριο να ευνοείται ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Οι όποιες ελπίδες για νέα δημοσιονομικά μέτρα στη Γαλλία και την Ελλάδα εξανεμίζονται καθώς οι νέες κυβερνήσεις που θα προκύψουν το πιθανότερο να απορρίψουν τη δημοσιονομική συνθήκη εκτός αν αυτή περιλαμβάνει μέτρα προώθησης της ανάπτυξης.

Το ευρώ έχασε τη στήριξη στο 1,3000 έναντι του δολαρίου και είναι πιθανό να παραδοθεί σε νέες απώλειες τις επόμενες ημέρες προς τα χαμηλά του 2012 στο 1,2620. Προς το παρόν, οι βραχυπρόθεσμες τεχνικές ενδείξεις στηρίζουν μια πώληση του ενιαίου νομίσματος στην άνοδο παρά σε μια νέα πτώση. Σήμερα θα επικεντρωθούμε σε ένα διαφορετικό ζεύγος, το EUR/GBP το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον μετά τις πρόσφατες υποχωρήσεις.

 

clip image002

Η ισοτιμία EUR/GBP οδηγήθηκε σε νέα ετήσια χαμηλά, με αποτέλεσμα η ημερήσια τεχνική εικόνα να παρουσιάζει το ζεύγος σε υπερπουλημένο περιβάλλον. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε προειδοποιήσει για μια υποχώρηση προς τη βάση του 2010 στο 0,8060, προσθέτοντας ότι αναζητούμε ευκαιρίες αγοράς σε μια πτώση όταν διασπαστεί το παραπάνω επίπεδο. Τελικά σήμερα η ισοτιμία διέσπασε προς τα κάτω το 0,8060 και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την υποχώρηση. Υπάρχει περίπτωση η προηγούμενη αντίσταση να μετατραπεί σε στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα. Ο ημερήσιος RSI υποχωρεί προς το 20 και δείχνει δραματικά υπερπουλημένος. Υπενθυμίζουμε ότι το Λονδίνο σήμερα είναι κλειστό. Η θέση μας: Αγορά στο 0,8050, stop σε ένα ημερήσιο κλείσιμο κάτω από το 0,7950. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.