ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Άνοδος για το ευρώ και στασιμότητα για το δολάριο

11:52 - 19 Δεκ 2012 | Νομίσματα
Τα θεμελιώδη δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά για το ευρώ, αν και αυτό δεν ανέκοψε την ανοδική πορεία του νομίσματος σε σχέση με όλα τα νομίσματα εκτός του ελβετικού φράγκου.

Η ιρλανδική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό ανάπτυξης 0,2% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι δημοπρασίες στην Ισπανία πραγματοποιήθηκαν με χαμηλότερη απόδοση και ο S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε B-. Παρ' όλα αυτά, η ανάπτυξη κινείται εκτός των προσδοκιών, οι χθεσινές δημοπρασίες αφορούσαν βραχυπρόθεσμους τίτλους και η βελτίωση της αξιολόγησης αφορά στους μετά την αναδιάρθρωση τίτλους. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η αύξηση κατά 11,2% στα επισφαλή δάνεια στην Ισπανία (ποσοστό ρεκόρ), ενώ η Καταλωνία ενέκρινε φόρους στις τραπεζικές καταθέσεις.

 

 

Στασιμότητα για το δολάριοΑν και η μεταβλητότητα και οι τάσεις ρίσκου αρνούνται να αποκλιμακωθούν όπως συμβαίνει τυπικά στο τέλος του έτους, το δολάριο παραδόθηκε στην στασιμότητα. Ως αποτέλεσμα ο δείκτης δολαρίου της FXCM (Dow Jones FXCM Dollar Index (ticker = USDollar) κινήθηκε σε ένα πολύ περιορισμένο εύρος διακυμάνσεων πάνω από τις 9.925 μονάδες. Ο δείκτης κινείται σε ένα σταδιακά επιδεινούμενο εύρος με την μέση ημερήσια μεταβολή δύο εβδομάδων να υποχωρεί σε χαμηλά επίπεδα. Η επιδείνωση στη δραστηριότητα του δολαρίου συμπίπτει με πολύμηνα χαμηλά επίπεδα αντίστοιχων δεικτών μεταβολής σε σημαντικά ζεύγη του δολαρίου και στον 5ετή δείκτη μεταβλητότητας στο συνάλλαγμα. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι η έλλειψη κατεύθυνσης στο δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.