ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Διαλύονται τα «μαύρα σύννεφα» πάνω από την Ευρώπη

11:17 - 23 Ιαν 2013 | Νομίσματα
Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Ντράγκι, σε χθεσινή ομιλία του διατύπωσε την άποψη ότι τα χειρότερα για την Ευρωζώνη έχουν περάσει και αυτό οφείλεται στην αποφασιστική δράση της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι, το 2013 μπορεί να ξεκινήσει με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη καθώς το 2012 έγιναν σημαντικά βήματα και οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι για να επιβιώσει η Ευρώπη χρειάζεται μια τραπεζική ένωση, μια δημοσιονομική ένωση και μια ακόμα πιο ουσιαστική πολιτική ένωση.

Για μια ακόμα φορά, επανέλαβε ότι η ΕΚΤ παραμένει δεσμευμένη στη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί λαμβάνουν υπόψη τους αυτό το στόχο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να ξεφύγει από το στόχο τους επόμενους μήνες.

Ο Ντράγκι υπεραμύνθηκε και της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρωζώνη. Τόνισε ότι κατανοεί ότι οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες και χρειάζεται υπομονή. Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν το μοναδικό σωστό δρόμο. Το ευρώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και παραμένει πάνω από το 1,3300 έναντι του δολαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.