ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Το δολάριο σημειώνει το τρίτο 4ημερο ράλι από την έναρξη της ανοδικής πορείας

11:29 - 29 Ιαν 2013 | Νομίσματα
Αν και τα πρόσφατα κέρδη διατηρήθηκαν, ο δείκτης Dow Jones FXCM Dollar (ticker = USDollar) κατάφερε να σημειώσει την τέταρτη διαδοχική ημερήσια άνοδο στο κλείσιμο της Δευτέρας.

Από τότε που ξεκίνησε η ανοδική πορεία για το δολάριο, παρατηρήσαμε μόλις δύο ακόμα περιπτώσεις ανόδου αυτής της έντασης. Για να συγκρίνουμε, ο δείκτης δεν έχει βιώσει 5ημερο ανοδικό ράλι από τις αρχές Μαΐου του περασμένου έτους. Θα ήταν δύσκολο να επεκτείνει το νόμισμα την εντυπωσιακή του αυτή πορεία ενόψει «πλούσιου» οικονομικού ημερολογίου την Τετάρτη. Αν και η ανακοίνωση του ΑΕΠ δ' τριμήνου και η απόφαση της FOMC για τα επιτόκια θα μπορούσε θεωρητικά να προσφέρει στο νόμισμα περαιτέρω στήριξη, ο κίνδυνος επέκτασης των μέτρων στήριξης και των ισχυρότερων τάσεων ανάπτυξης, θα κρατήσει πολλούς επενδυτές εκτός αγοράς.
Αν κοιτάξουμε την απόδοση του δολαρίου έναντι των βασικών νομισμάτων, θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε καλύτερη εικόνα για την υποκείμενη δυναμική του νομίσματος. Εκτός από την ξεχωριστή απόδοσή του έναντι του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας (0,4%) και της στερλίνας (0,7%), το δολάριο ήταν σχετικά αμετάβλητο εντός της ημέρας. Με τις τάσεις ρίσκου να μπαίνουν στο παρασκήνιο λόγω απουσίας πειθούς και δεδομένης της βαρύτητας των σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων που είναι προγραμματισμένων για το άμεσο μέλλον, η αγορά κινείται σε συγκεκριμένο πλαίσιο εκτός αν συμβεί κάτι απρόσμενο και κάποιο συστεμικό σοκ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:32 - 29 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.