ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FCXM: Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής στην πτώση του γεν;

10:50 - 04 Φεβ 2013 | Νομίσματα
Ευρώ και στερλίνα είναι πιθανό να κινηθούν ανάλογα με τις ανακοινώσεις, ενώ το γεν μπορεί να ξεκινήσει μια νέα άνοδο λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος των ΗΠΑ.

Το οικονομικό ημερολόγιο είναι σχετικά ήρεμο κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνεδρίασης. Ο δείκτης κατασκευών PMI για την Αγγλία αναμένεται να κινηθεί υψηλότερα στις 49,2 μονάδες και αυτό είναι απίθανο να επηρεάσει τη στερλίνα. Ο δείκτης PPI για την Ευρωζώνη αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος στο 2,1% σε ετήσια βάση.

Η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων είναι πιθανό να στρέψει τους επενδυτές στο αμερικανικό δημοσιονομικό πρόβλημα που αναμένεται να έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Αν και αναμένουμε μια ακόμα συμφωνία της τελευταίας στιγμής, αυτή τη φορά είναι πιθανό να υπάρξουν κάποια δημοσιονομικά μέτρα.

Συνολικά, τα νέα από την αμερικανική οικονομία είναι χειρότερα των εκτιμήσεων, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τη σταθερότητα της αμερικανικής ανάπτυξης. Αυτές οι ανησυχίες, είναι πιθανό να επηρεάσουν το επενδυτικό συναίσθημα και το γεν να αρχίσει και πάλι να δέχεται κεφάλαια.

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης τα περισσότερα νομίσματα σημείωσαν μικρή μεταβολή έναντι του δολαρίου. Το AUD κινήθηκε ανοδικά μετά από την ανακοίνωση του κινεζικού PMI.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.