ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Έλλειψη δυναμικής αντίδρασης από το ευρώ

15:38 - 19 Φεβ 2013 | Νομίσματα
Προσωρινή ήταν η ανάκαμψη του EUR/USD που έφτασε το 1,3370 μετά την ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικού συναισθήματος ZEW το Φεβρουάριο στη Γερμανία, ο οποίος εκτινάχθηκε κοντά σε υψηλά 3ετίας.

Η ενίσχυση του δείκτη στις 48,2 μονάδες από τις 31,5 μονάδες αποδίδεται στις προσδοκίες για εξομάλυνση της κρίσης και στις προσπάθειες των ευρωπαίων αξιωματούχων να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Νωρίτερα πιέσεις στο ευρώ άσκησαν δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Λορέν Φαμπιούς ο οποίος προέβλεψε ανάπτυξη στο 0,2%-0,3% το 2013. Οι δηλώσεις αυτές απέχουν από τις προσδοκίες για εκπλήρωση των στόχων ελλείμματος της Γαλλίας το τρέχον έτος.
Εντός του στόχου κινήθηκε και η δημοπρασία ομολόγων 3μηνων και 9μηνων ομολόγων στην Ισπανία αντλώντας συνολικά 4 δισ. ευρώ. Η μέση απόδοση στα 3μηνα ομόλογα διαμορφώθηκε στο 0,421% έναντι 0,441% αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας και ο δείκτης κάλυψης στο 5,76 από το 4,18.
Το γεν ακολουθεί πορεία σταθεροποίησης και κατά τη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών. Κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Aso, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να αγοράσει ξένα ομόλογα και ότι δεν προτίθεται να αλλάξει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Η ισοτιμία USD/JPY σταθεροποιείται γύρω από το 93,50.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.