ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαλτική και Ελβετία το επόμενο καταφύγιο των Ρώσων;

12:01 - 21 Μαρ 2013 | Νομίσματα
Οι δημοκρατίες της Βαλτικής, γερμανικής επιρροής, αλλά και η Ελβετία προβάλλουν ως υποψήφια σημεία να δεχτούν τον πακτωλό των ρωσικών δισεκατομμυρίων, που είναι αραγμένα στην Κύπρο.

Νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι στη Ρωσία, όπως σημειώνει το πρακτορείο Ρωσία Τώρα, θεωρούν, ότι μετά το άνοιγμα των κυπριακών τραπεζών θα ξεκινήσει αμέσως, η μεγάλη φυγή των ρωσικών κεφαλαίων, για πιο ήσυχες οικονομικές ζώνες. «Πολλά απ'αυτά τα χρήματα θα πάνε στις χώρες της Βαλτικής. Η Ρίγα είναι εδώ νούμερο ένα. Επίσης στο Τάλιν, το Βίλνιους και την Ελβετία. Είναι επίσης πιθανό να φύγουν στην Αυστρία και την Ολλανδία», δήλωσε στο πρακτορείο «Prime» ο Αντρέι Μπόξερ, μέλος του δικηγορικού γραφείου «Ζόριν και ΣΙΑ».
Για τις ρωσικές εταιρείες η Κύπρος ήταν για πολλά χρόνια το αγαπημένο κράτος, εξαιτίας του χαμηλού φόρου επί των κερδών, της απουσίας φόρου επί των μερισμάτων για αλλοδαπούς, αλλά και λόγω του αποδοτικού δικαστικού συστήματος, το οποίο χρησιμοποιεί το Βρετανικό Δίκαιο. Πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείας της Ρωσίας έχουν μετόχους τις κυπριακές εταιρείες.
Σήμερα κάποιες απ' αυτές, ανακοίνωσαν στο πρακτορείο «Prime», ότι η κατάσταση στην Κύπρο δε θα επηρεάσει τη συναλλαγματική δραστηριότητά τους και την κατεύθυνση των χρηματικών ροών. Ακόμα και η εταιρεία «Evraz Plc», την οποίαν ανέφερε χθες το πρακτορείο RIA Novosti ως μια εταιρεία που έχει σημαντικούς μετόχους στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα στο «Prime», μέσω του αντιπροέδρου της, υπευθύνου Εταιρικών Σχέσεων, Ολέγκ Κουζμίν, ότι «η κατάσταση αυτή δε θα επηρεάσει τη λειτουργία της επιχείρησής μας, επειδή τους κυρίους τραπεζικούς λογαριασμούς τους κρατάμε στις χώρες, όπου διεξάγεται και η παραγωγική μας δραστηριότητα, δηλαδή, στη Ρωσία, τη Βόρεια Αμερική και την Ελβετία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.