ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Το δολάριο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση του ευρώ

10:59 - 27 Μαρ 2013 | Νομίσματα
To ευρώ κατέρρευσε καθώς οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη δείχνουν επιστροφή του συστημικού ρίσκου και οι τάσεις ρίσκου οδηγούν τα ζεύγη του γεν σε υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, το δολάριο δεν κατάφερε να «εκμεταλλευτεί» την πτώση των άλλων νομισμάτων.

Ο δείκτης Dow Jones FXCM Dollar Index (ticker = USDollar) έκλεισε χθες σχεδόν αμετάβλητος στις 10.450 μονάδες, αν και πρόκειται για νίκη του δολαρίου δεδομένου ότι ο δείκτης Dow Jones έκλεισε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Τρεις παράγοντες χρειάζονται για μια εκτίναξη του δολαρίου: μια σταθερή τάση ρίσκου, μια απάντηση από τη Fed για το πότε θα ολοκληρωθεί το QE3 ή να επιταχύνουν ρυθμούς και οι άλλες κεντρικές τράπεζες.

 

Πτώση για τρίτη ημέρα για το χρυσό


Μέχρι στιγμής από το ξεκίνημα της εβδομάδας κυριαρχούν οι φόβοι γύρω από την εμβάθυνση της κρίσης στην Ευρωζώνη και ο εκθειασμός των αρετών των προγραμμάτων στήριξης από αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένων και του Ben Bernanke. Δεν υπάρχει καταλληλότερη θεμελιώδης συγκυρία για την ενίσχυση της ελκυστικότητας ενός εναλλακτικού καταφυγίου. Παρ' όλα αυτά ο χρυσός υποχώρησε για τρίτη ημέρα χθες. Εν τω μεταξύ, ο όγκος συναλλαγών εξακολουθεί να συρρικνώνεται. Δεν πρόκειται για προεξοφλούμενες ανησυχίες. Αντίθετα, αυτό δείχνει την αντοχή της αγοράς απέναντι σε «αβέβαιες» ενδείξεις μιας χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη και προσαρμογή σε καλά καθορισμένες πολιτικές στήριξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.