ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: Κέρδη σε γεν και δολάριο Αυστραλίας

10:21 - 02 Απρ 2013 | Νομίσματα
Κάτω από τα 93,00 γεν υποχώρησε το δολάριο για πρώτη φορά σε διάστημα ενός μήνα συνεχίζοντας μια έντονα πτωτική πορεία που ξεκίνησε από χθες.

Την ίδια στιγμή το γεν κατέγραψε υψηλό 5 εβδομάδων έναντι του ευρώ με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για την απόφαση επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας(BoJ) αυτή την εβδομάδα υπό το νέο διοικητή της Kuroda.


Μια άλλη κεντρική τράπεζα, αυτή της Αυστραλίας, δεν εξέπληξε σήμερα τους επενδυτές ανακοινώνοντας αμετάβλητα επιτόκια στο 3,0%, αν και στην ανακοίνωσή της άφησε να διαφανεί ότι τα μέτρα στήριξης της οικονομίας έχουν αποτέλεσμα. Έτσι, το δολάριο Αυστραλίας ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ κατά 0,5% περίπου.


Στην Ιαπωνία πάλι, ο διοικητής της BoJ, Kuroda, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού εφαρμόζοντας γενναία νομισματική πολιτική. Προτεραιότητα και ευθύνη της κυβέρνησης είναι η σταθεροποίηση της ισοτιμίας και ο βαθμός αποδυνάμωσης του γεν ως αποτέλεσμα της νομισματικής πολιτικής εξαρτάται από τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες.


Στο ευρωπαϊκό οικονομικό ημερολόγιο αναμένουμε τους δείκτες μεταποίησης PMI στην Ευρωζώνη και τη Βρετανία, την ανεργία στην Ευρωζώνη και τον δείκτη τιμών καταναλωτή στη Γερμανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.