ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FXCM: «Ανάσα» για το δολάριο μετά τις ισχυρές πιέσεις

14:45 - 23 Οκτ 2013 | Νομίσματα
Τα χθεσινά άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία επανέφεραν στο προσκήνιο ένα μεγάλο θέμα. Αν η Αμερική θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ή αν τις επόμενες εβδομάδες το ενδιαφέρον θα στραφεί και πάλι στην Ευρωζώνη.

Δεδομένου ότι η αμερικανική ανάπτυξη αναμένεται να σημειώσει κάμψη έως και 0,3% του ΑΕΠ της ως απόρροια του shutdown, η πτώση του δολαρίου επιχειρεί να καλύψει αυτό το κενό αφού θα αυξήσει τις αμερικανικές εξαγωγές. Αν λοιπόν η αμερικανική ανάπτυξη καταφέρει να έχει λιγότερες απώλειες αυτό θα οφείλεται στην πιθανή αύξηση των εξαγωγών.

Παρόλα αυτά, το ευρώ δεν είναι ανεκτό στα τρέχοντα επίπεδα και αυτό έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί εκνευρισμό σε πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους, πλην της Ελλάδας, η οποία μάλλον εκτιμά ότι το νόμισμα είναι υπόθεση άλλων και δεν αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, το ευρώ είναι ακριβός σε αυτά τα επίπεδα και δεν αποκλείουμε ότι θα υπάρξει ένα κλίμα κατά του κοινού νομίσματος με το στόχο να είναι η επιστροφή προς τα 1,3200.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.