ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eυρώ: Σε χαμηλά διμήνου

14:20 - 01 Νοε 2013 | Νομίσματα
Στα χαμηλά δύο μηνών υποχωρεί σήμερα το ευρώ, μετά τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν αιφνιδιαστική επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις για δράση της ΕΚΤ στο επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να στηρίξει την οικονομία.


Όπως σημειώνει οh Mizuho Securities, το ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη βρίσκεται κάτω του 1%, σημαίνει πάρα πολλά για την ΕΚΤ, και η επιβράδυνση αυτή δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα.


Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,40% στο 1,3527 έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Οκτωβρίου, ενώ στο χαμηλό δύο εβδομάδων κινείται και έναντι του γεν, στο 132,91 με πτώση 0,51%.

 

Δεν υπάρχουν πολλά που να στηρίζουν μία κίνηση ανάκαμψης του ευρώ έναντι του δολαρίου αυτές τις ημέρες, όπως σημειώνει η Credit Agricole, συστήνοντας σε όποιους επενδυτές δεν έχουν ακόμη short θέσεις στο ευρώ, να προχωρήσουν σε πώληση σε οποιάδηποτε ευκαρία ανοδικής κίνησης.

 

H πιο αισιόδοξη από την αναμενόμενη Fed , η συνέχιση της βελτιώσης στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ , και το πιο σημαντικό,  ο αιφνιδιαστικά αδύναμος  πληθωρισμός στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αποδυνάμωση του ευρωπαϊκού νομίσματος.όπως τονίζει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.