ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά το ευρώ - πιέσεις στο γιεν

13:32 - 25 Νοε 2013 | Νομίσματα
Ανοδικά το ευρώ - πιέσεις στο γιεν
Το γιεν ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα σε τετραετή χαμηλά έναντι του ευρώ και στα χαμηλά τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, μια τάση που σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να συνεχιστεί κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι short θέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, αντανακλώντας την πεποίθηση ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα παραμείνει η πιο επιθετική στη διατήρηση του τεράστιο προγράμματος τόνωσης, μεταξύ των υπόλοιπων μεγάλων κεντρικών τραπεζών.
Το ευρώ ενισχύεται 0,3% στο 137,36 έναντι του γιεν και στα υψηλά τεσσάρων ετών, ενώ το δολάριο φλερτάρει με τα υψηλά της Παρασκευής και το 101,36 έναντι του γιεν, οδεύοντας προς το σπάσιμο της κορυφής της 8ης Ιουλίου του 101.54.
«Το ράλι του δολαρίου έναντι του γιεν αναμένεται να επιταχυνθεί κατά την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, καθώς η επιβράδυνση της ανάκαμψης στην Ιαπωνία υπονομεύει την διατήρηση του στόχου του 2% της Τράπεζας της Ιαπωνίας, για τον πληθωρισμό μέχρι το 2015» όπως τονίζει ο Ντέιβιντ Σονγκ, αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στην DailyFX.
Τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο.
Έναντι του δολαρίου, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,2% στο 1,3553, έχοντας ανακτήσει σχεδόν το σύνολο των ζημιών που υπέστη την περασμένη Τετάρτη αγγίζοντας το 1,3399, μετά την είδηση πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων σε αρνητικά επίπεδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 25 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.