ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ανοδική τροχιά το ευρώ

13:59 - 28 Νοε 2013 | Νομίσματα
Σε ανοδική τροχιά το ευρώ
Το γεν συνεχίζει να χάνει έδαφος έναντι του ευρώ και του δολαρίου μετά τα νέα χαμηλά τεσσάρων ετών και έξι μηνών που άγγιξε έναντι των δύο νομισμάτων αντίστοιχα χθες.

Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι σχετικά υποτονική λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν σήμερα κλειστές, ακολουθούμενες από μισή συνεδρίαση για την αγορά ομολόγων των ΗΠΑ, την Παρασκευή.
Το δολάριο ενσιχύεται στο 102,28 έναντι του γεν στην πλατφόρμα συναλλαγών της EBS, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Μαΐου.
Το ευρώ ενισχύεται στο 138,83 έναντι του γεν, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009. Η άμεση αντίσταση για το ευρώ είναι το επίπεδο του 139, το οποίο είχε σπάσει τον Ιούνιο του 2009, και στη συνέχεια το 139,26, η κορυφή που άγγιξε τον ίδιο μήνα.
Μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, τόσο το ευρώ όσο και το δολάριο, κερδίζουν σχεδόν 4% έναντι του γεν.
Έναντι του δολαρίου, το ευρώ διαπραγματεύεται στο 1,3596 με άνοδο 0,14%.
«Η οικονομία της Ευρωζώνης δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, αλλά η κρίση χρέους έχει περιοριστεί. Έτσι δεν είναι πολλοί πλέον που ανησυχούν για την Ευρωζώνη, γι' αυτό και συσσωρεύουν long θέσεις στο ευρώ έναντι του δολαρίου» τονίζει ο Μασάσι Μουράτα, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στην Brown Brothers Harriman.
Κάποιοι επενδυτές, λαμβάνουν short θέσεις στο γεν, επειδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε tapering μόλις η αμερικάνικη οικονομία δείξει μεγάλη βελτίωση, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας παραμένει προσηλωμένη στην διατήρηση μιας υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής για να στηρίξει την ανάπτυξη και να επιτύχει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό.
Την Τετάρτη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BOJ, Σαγιούρι Σιράι, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει την επέκταση της νομισματικής τόνωσης ακόμη περισσότερο εάν η οικονομική ανάπτυξη αποκλίνει αισθητά από τις προβλέψεις της.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 28 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.