ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι ανόδου για το γιεν

14:12 - 03 Ιαν 2014 | Νομίσματα
Ράλι πραγματοποιεί σήμερα το γιεν, μετά την ισχυρή πτώση του τελευταίου διαστήματος, η οποία το έφερε στα χαμηλά πέντε ετών έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Η άνοδος του γεν, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλεται στις stop-loss πωλήσεις του δολαρίου και του ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Το δολάριο υποχωρεί 0,5% στο 104,26 έναντι του γεν, κάτω από το νέο υψηλό πέντε ετών και το των 105,45 που σημείωσε χθες.

Για την εβδομάδα, το δολάριο σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,9% έναντι του γεν, οδεύοντας στην πρώτη εβδομαδιαία πτώση του έναντι του ιαπωνικού νομίσματος από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι η πτώση στις αγορές μετοχών χθες μπορεί να έχει ενεργήσει ως αρχικός καταλύτης για την κάλυψη το σορτ θέσεων στο γεν.

Η αδυναμία της αγοράς μετοχών, η έντονη αποφυγή ρίσκου των επενδυτών, και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικάνικων ομολόγων, δίνουν πιθανώς το έναυσμα για τη σημερινή κίνηση στην ισοτιμία δολαρίου / γεν, όπως σημειώνει ο Μιτούλ Κοτέχα, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής συναλλάγματος της Credit Agricole

Το ευρώ υποχωρεί 0,6% στο 142,47 έναντι του γεν, επεκτείνοντας τις απώλειές του μετά από 1,2% πτώση χθες. Το ενιαίο νόμισμα απομακρύνεται περαιτέρω από το υψηλό πέντε ετών και το 145,67 που άγγιξε την περασμένη Παρασκευή.

Έναντι του δολαρίου, το ευρώ παραμένει αμετάβλητο στο 1,3664 έναντι του δολαρίου, παραμένοντας σε οπτική επαφή με τα χαμηλά δύο εβδομάδων και το 1,3630 που σημείωσε την Πέμπτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.