ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PBOC: Εντείνει τις ενέσεις ρευστότητας λόγω της αβεβαιότητας

12:13 - 19 Ιαν 2016 | Νομίσματα
PBOC: Εντείνει τις ενέσεις ρευστότητας λόγω της αβεβαιότητας
Ενέτεινε τις ενέσεις ρευστότητας η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, η οποία προσπαθεί να διατηρήσει το κόστος δανεισμού χαμηλό, με δεδομένη την οικονομική επιβράδυνση της χώρας που οδηγεί σε νέες εκροές κεφαλαίων.

Η αύξηση της παροχής ρευστότητας αυτόν τον μήνα προς την ανοικτή αγορά έρχεται αφού η PBOC "στράγγιξε" τα αποθεματικά κεφάλαια τον Δεκέμβριο. Η νομισματική αρχή άντλησε 230 δισ.  γουάν κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ένα ακόμη βήμα για να αποτρέψει τη διολίσθηση του κινεζικού νομίσματος έκανε η People’s Bank of China, πιέζοντας τις ξένες τράπεζες να τοποθετήσουν αποθεματικά στην κεντρική τράπεζα.

Ειδικότερα, η PBOC ανακοίνωσε ότι οι ξένες τράπεζες να τοποθετήσουν μέρος των onshore καταθέσεών τους στην κεντρική τράπεζα μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Όπως σημειώνει το MarketWatch αυτό προϋποθέτει την αύξηση του επιτοκίου για τις καταθέσεις από "μηδενικό" σε "κανονικό". Η κεντρική τράπεζα δεν διευκρίνισε κατά πόσο θα αυξηθεί το επιτόκιο, ωστόσο για τις μεγάλες τράπεζες στην Κίνα αυτό ανέρχεται σε 17,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.