ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Συνεχίζει τα στοιχήματα υπέρ του δολαρίου

12:49 - 21 Μαρ 2016 | Νομίσματα
Goldman Sachs: Συνεχίζει τα στοιχήματα υπέρ του δολαρίου
H Goldman Sachs συνεχίζει να έχει στάση ευδαιμονίας όσον αφορά το δολάριο, χωρίς να έχει επηρεαστεί από την πρόσφατη πτώση του νομίσματος. Τα κέρδη του δολαρίου έναντι νομισμάτων με υψηλότερες αποδόσεις τη Δευτέρα, απέδειξε πως αρκετοί επενδυτές νιώθουν το ίδιο.

Ένας δείκτης του δολαρίου έχει μειωθεί κατά 3,4% από τις 29 Φεβρουαρίου, έτοιμος για αρνητικό ρεκόρ 5ετίας, τη στιγμή που οι Macquarie Bank και Morgan Stanley προειδοποιούν έναντι της προσεκτικής προσέγγισης προς τα επιτόκια, από την Fed. Αν και η τελευταία προϊδέασε για δύο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2016, οι οικονομολόγοι της Goldman προβλέπουν δυναμικότερα οικονομικά αποτελέσματα που θα πιέσουν προς τρεις αυξήσεις.

 

Οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ μείωσαν τον αριθμό των πιθανών αυξήσεων επιτοκίων σε δύο, μέσα στο 2016, μόλις την τελευταία εβδομάδα. Προηγουμένως, ο υπολογισμός των αυξήσεων αυτών βρισκόταν στις τέσσερις.

Τα hedge funds και άλλοι επιφανείς κερδοσκόποι μείωσαν τα στοιχήματά τους στο δολάριο έναντι οκτώ νομισμάτων, στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.