ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fed δίνει χτύπημα αξίας 5 δισ. στις τράπεζες

20:21 - 28 Μαρ 2016 | Νομίσματα
Η Fed δίνει χτύπημα αξίας 5 δισ. στις τράπεζες
Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναμένουν δύο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2016 έναντι τεσσάρων που προέβλεπαν την προηγούμενη χρονιά.

Η πιο σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής προβλέπεται να στοιχίσει 5 δισ. δολάρια στον αμερικάνικο τραπεζικό κλάδο, σύμφωνα με τον αναλυτή της CLSA, Mike Mayo.

 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι επενδυτές αναμένουν πως η Fed θα προχωρήσει μόλις σε μια αύξηση επιτοκίων μέσα στο 2016. «Στο σημείο αυτό, αν οι τράπεζες μπορούσαν να υπογράψουν για δύο αυξήσεις, θα το έκαναν» σημείωσε ο κ. Mayo.

 

Με βάση την Fed του Σεντ Λιούις, το καθαρό περιθώριο επιτοκίου (NIM), μια μέτρηση της διαφοράς του τόκου στον οποίο δανείζονται και δανείζουν οι τράπεζες, άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 1984, όταν ξεκίνησε η καταγραφή στοιχείων.

 

Εν τω μεταξύ, ορισμένες τράπεζες επηρεάζονται περισσότερο από ότι άλλες από τις αποφάσεις της Fed. Σύμφωνα με έκθεση της Barclays μια αύξηση του επιτοκίου κατά μια ποσοστιαία μονάδα φέτος θα έδινε ώθηση στα κέρδη της Bank of America κατά 13%, ενώ της Wells Fargo μόνο κατά 1%.

 

Τα μισά περίπου από τα δάνεια στα βιβλία της BofA προσφέρουν κυμαινόμενους όρους, ενώ της Wells Fargo πάγιους. Αυτό καθιστά την Wells Fargo λιγότερο ευαίσθητη στις αυξήσεις επιτοκίων από την Fed.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:23 - 28 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.