ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εβδομάδα αποφάσεων για την Τράπεζα της Αγγλίας

10:48 - 01 Αυγ 2016 | Νομίσματα
Εβδομάδα αποφάσεων για την Τράπεζα της Αγγλίας
Η ώρα των δραστικών αποφάσεων έφθασε για την Τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο μέσω δημοσκόπησης που έκανε με τη συμμετοχή 47 οικονομολόγων, προβλέπει ότι ο διοικητής της BoE, Mark Carney, θα ανακοινώσει την Πέμπτη 4 Αυγούστου μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 0,25%.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι 45 από τους 47 οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα, προβλέπουν μείωση των επιτοκίων και οι περισσότεροι προβλέπουν και την λήψη πρόσθετων μέτρων.


Η περισσότεροι πιστεύουν, ότι το πιθανότερο μέτρο είναι η επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Τράπεζας της Αγγλίας πέραν των 375 δισ. λιρών.
Ένα ακόμη πιθανό μέτρο θεωρούν ότι θα είναι η αγορά εταιρικών ομολόγων, κάτι που καθιστά ακόμη πιο εύκολο για τις τράπεζες να δανειστούν, για να δανείσουν.

 

Έναν ακόμη λόγο για τη μείωση των επιτοκίων δίνει σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόβλεψη της Ernst & Young's ITEM Club, ότι τα δάνεια των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συρρικνωθούν τα επόμενα 2 χρόνια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, καθώς οι οικονομικές προοπτικές της Μεγάλης Βρετανίας θα μειωθούν μετά την απόφαση να εγκαταλείψει την ΕΕ.


Το συνολικό ύψος χορηγήσεων προς επιχειρήσεις θα συρρικνωθεί 1,8% το επόμενο έτος και άλλο 1% το 2018, πριν τελικά επέλθει ανάκαμψη από το 2019, αναφέρει η Ernst & Young's ITEM Club σε έκθεση της που δημοσιεύθηκε σήμερα (1/8).
Μέχρι τότε, το συνολικό απόθεμα των επιχειρηματικών δανείων θα έχει μειωθεί σε 376 δισ. λίρες, το χαμηλότερο από το 2005, σημειώνεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.