ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nomura και Morgan Stanley επιμένουν short για τη στερλίνα

16:53 - 17 Οκτ 2016 | Νομίσματα
Nomura και Morgan Stanley επιμένουν short για τη στερλίνα
Συνεχίζονται οι πιέσεις στη στερλίνα, με τους επενδυτές να απομακρύνονται από το βρετανικό νόμισμα, καθώς «βλέπουν» ότι η διαδικασία του Brexit θα είναι σκληρή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η βουτιά του νομίσματος θα συνεχιστεί, με την Nomura και την Morgan Stanley να συστήνουν short θέσεις για πολύ καιρό ακόμη.

 

Η Nomura μάλιστα σημειώνει πως σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο ράλι αυτό θα είναι βραχυπρόθεσμο και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία για πωλήσεις σε καλύτερα επίπεδα, εκτός και αν υπάρξει πλήρης και κάθετη αλλαγή της στάσης των πολιτικών από την τρέχουσα στάση του σκληρού Brexit.

 

H Morgan Stanley αλλάζει τις εκτιμήσεις της για την στερλίνα, τονίζοντας ότι το βρετανικό νόμισμα θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα για πολύ διάστημα ακόμα. Όπως επισημαίνει αναμένει περαιτέρω σημαντική αδυναμία στα επόμενα τρίμηνα και ελάχιστη ανάκαμψη το 2017.

 

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οι short θέσεις στη στερλίνα δεν διαμορφώνονται ακόμα σε υπερβολικά επίπεδα και το νόμισμα έχει πολύ περιθώριο βουτιάς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.