ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nomura: Η στερλίνα μπορεί να δεχθεί ακόμα ένα «χτύπημα»

13:03 - 22 Δεκ 2016 | Νομίσματα
Nomura: Η στερλίνα μπορεί να δεχθεί ακόμα ένα «χτύπημα»
Μπορεί η στερλίνα να έχει ανακάμψει από τα χαμηλά που σημείωσε μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ωστόσο αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με νέες απώλειες μετά το Brexit, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, σε note της Nomura επισημαίνεται ότι ακόμα και τα σημερινά επίπεδα μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξα, ενώ τονίζεται ότι είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί τι προεξοφλεί η αγορά, ειδικά όταν κανείς δεν γνωρίζει τι είδους συμφωνία θα εξασφαλίσει το Ηνωμένο Βασίλειο με την ΕΕ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Nomura, οι αγορές περιμένουν για κερδοσκοπικούς λόγους ένα «σκληρό, μαλακό, ευέλικτο και μεταβατικό Brexit».


Μεταξύ των θεμάτων που θα καθορίσει εάν το Brexit θα είναι σκληρό, μαλακό ή ενδιάμεσο θα είναι αν το Ηνωμένο Βασίλειο βγει εκτός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, εάν θα επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και εάν οι οικονομικές παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα διατηρήσει τα «δικαιώματα διαβατηρίου».


Σύμφωνα με τη Nomura, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το Brexit σε ομιλία της το νέο έτος, αν και αναμένεται να στερείται λεπτομερειών.


«Η ανησυχία μας είναι ότι η αγορά είναι πολύ αυτάρεσκη και αισιόδοξη στην προεξόφληση του Brexit καθώς οι τιμές των βρετανικών assets φαίνεται να υποδηλώνουν ότι η αγορά κινείται μακριά από μια σκληρή προεξόφληση του Brexit» αναφέρεται στο ίδιο note. 


«Μπορεί να είναι επειδή οι συμμετέχοντες στην αγορά που είχαν δικαίωμα ψήφου ίσως ψήφισαν κατά κύριο λόγο Remain» αναφέρουν οι αναλυτές.
Σύμφωνα με τη Nomura η στερλίνα μπορεί να επιστρέψει σε επίπεδα κάτω του 1,20 δολ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.