ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Είναι η κατάλληλη περίοδος για σορτάρισμα στο δολάριο

20:20 - 22 Δεκ 2016 | Νομίσματα
UBS: Είναι η κατάλληλη περίοδος για σορτάρισμα στο δολάριο
Μπορεί οι αγορές να ποντάρουν στο αμερικανικό δολάριο οδηγώντας το σε νέα υψηλά, όμως όλα δείχνουν πως τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για σορτάρισμα, ανέφερε σήμερα σύμφωνα με το CNBC ο Adrian Zuercher, επικεφαλής κατανομής περιουσιακών στοιχείων για την Ασία, στην UBS.

Το δολάριο έχει καταγράψει άνοδο μετά την απροσδόκητη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και αφότου η Fed εξέπληξε τις αγορές την περασμένη εβδομάδα υπονοώντας πως θα προχωρήσει σε τρεις πιθανές αυξήσεις επιτοκίων το 2017.

 

«Στην πραγματικότητα πιστεύουμε πως το αμερικανικό δολάριο είναι άκρως υπερτιμημένο σε αυτό το στάδιο και ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες», επεσήμανε ο Zuercher μιλώντας στην τηλεόραση του διεθνούς δικτύου. «Το ράλι δεν δικαιολογείται», διευκρίνισε.

 

Ο ειδικός εκτίμησε πως έπειτα από ένα τετραετές ράλι, το δολάριο είναι υπερτιμημένο έναντι των νομισμάτων της G10, πιθανώς μέχρι και 15 με 20% έναντι του ευρώ και 30% έναντι του ιαπωνικού γεν.

 

Ωστόσο πρόσθεσε, πως υπάρχει και μια άλλη πλευρά σε όλα αυτά: «Πιστεύουμε επίσης ότι ο πληθωρισμός στην Ευρώπη θα αυξηθεί, ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία θα αυξηθεί και αυτές (οι χώρες) θα αρχίσουν να ελαττώνουν την ποσοτική χαλάρωση, το οποίο θα είναι θετικό για αυτά τα δύο νομίσματα».

Επιπλέον, τα οικονομικά των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να βοηθήσουν στο να «ξεφουσκώσει» ο ενθουσιασμός για το δολάριο, συμπλήρωσε ο Zuercher.

 

«Αν ο κ. Τραμπ θέλει να ξοδέψει περισσότερα, θα πρέπει να το χρηματοδοτήσει αυτό, επομένως τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα πρέπει να γίνουν πιο αρνητικά. Αυτό ιστορικά είναι κάτι όχι θετικό για ένα νόμισμα, και ούτε για το αμερικανικό δολάριο, και πιστεύω πως αυτό επίσης θα αρχίσει να επηρεάζει το νόμισμα», εξήγησε.

 

Τέλος, ο Zuercher εκτίμησε πως ήδη έχουν αποτυπωθεί στην αγορά δύο αυξήσεις επιτοκίων που αναμένονται από τη Fed το επόμενο έτος. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως το δολάριο ίσως δεν ενισχυθεί άλλο αν δεν προκύψει τελικά μια τρίτη άνοδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.