ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Χρυσάφι" πουλιέται το Bitcoin... κυριολεκτικά!

20:40 - 04 Ιαν 2017 | Νομίσματα
"Χρυσάφι" πουλιέται το Bitcoin... κυριολεκτικά!
Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin επέκτεινε το ράλι-ρεκόρ του την Τετάρτη, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2013 εν μέσω της αυξημένης ζήτησης από Κινέζους αγοραστές και "πουλιέται" πλέον σχεδόν όσο και ο χρυσός!

Μεγάλες αγορές συναλλάγματος όπως η Bitfinex, η Kraken και η BitStamp έδειξαν επίσης ότι το ψηφιακό νόμισμα άγγιξε τα $1.080 το πρωί της Τετάρτης ενώ πλέον ξεπερνά τα 1.120 δολάρια, την ίδια στιγμή που ο χρυσός πουλιέται για 1.150 δολάρια την ουγκιά!

 

Σύμφωνα με τον δείκτη CoinDesk που υπολογίζει τις ισοτιμίες των βασικών νομισμάτων, η αξία του Bitcoin παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 8.5%.

Στη Σαγκάη τώρα, σύμφωνα με τον δείκτη BTC China, η τιμή του Bitcoin ανέρχεται στα ¥ 7.780,00 (περίπου $1.120)

 

Το καινούριο υψηλό για το Bitcoin έχει ωθήσει την κεφαλαιοποίηση της αγοράς σε τιμές άνω των 16 δισεκατομμυρίων που αποτελεί ρεκόρ.

 

Το ψηφιακό νόμισμα αύξησε την ισχύ του σχεδόν κατά 125% το 2016 εν μέσω μεγάλων αγορών από την Κίνα και την Ινδία, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να προστατευτούν από υποτιμήσεις νομισμάτων, capital controls, και κεφαλαιακές ελλείψεις.

 

Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αγοραστές είναι αυτοί στους οποίους αναλογεί το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, την στιγμή που οι επενδύτες  ψάχνουν για ασφαλή καταφύγια μετά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.

 

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι τιμές του ψηφιακού νομίσματος θα αγγίξουν και θα ξεπεράσουν τα $1.216 (υψηλότερη τιμή όλων των εποχών) στο εγγύς μέλλον. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η τιμή του Bitcoin σύντομα θα ισοδυναμεί με την τιμή του χρυσού, πιθανόν αργότερα μέσα στο έτος  όπου θα αυξηθεί η ζήτηση για εναλλακτικά επενδυτικά αγαθά.

 

Το Bitcoin συμπερασματικά, είναι ένα ψηφιακό νόμισμα στου οποίου την ρύθμιση ή έκδοση δεν εμπλέκεται καμία κυβέρνηση ή τράπεζα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά προϊόντων υπηρεσιών από καταστήματα  ή ιστότοπους λιανικής πώλησης.

 

Ακολουθεί ένα βίντεο με όσα πρέπει να ξέρετε (αν δε ξέρετε ήδη) γιατο ψηφιακό νόμισμα που κατακτά τις αγορές.

 

 

Γιάννης Τσιρογιάννης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.