ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» το χρηματιστήριο της Μόσχας-Ισχυρές πιέσεις για το ρούβλι

13:22 - 07 Απρ 2017 | Νομίσματα
Στο «κόκκινο» το χρηματιστήριο της Μόσχας-Ισχυρές πιέσεις για το ρούβλι
Έντονες είναι οι πιέσεις που δέχεται τόσο το ρούβλι όσο και το χρηματιστήριο της Μόσχας μετά την επίθεση των ΗΠΑ σε Συρία, ενώ προβληματισμό προκαλεί στους επενδυτές το ενδεχόμενο έντασης στις σχέσεις του Κρεμλίνου με την Ουάσινγκτον.

Κατά 1,07% διολισθαίνει το ρούβλι έναντι του δολαρίου, στα 56,9103 ρούβλια, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαρτίου, στα 57,265 ρούβλια. Την ίδια ώρα, το χρηματιστήριο της Μόσχας καταγράφει απώλειες 2,7%.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος, υπενθυμίζεται, είναι στενός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας, καταδίκασε την αμερικανική επίθεση, λέγοντας πως παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία, ενώ το Κρεμλίνο είπε επίσης πως η επίθεση αυτή επιφέρει «σοβαρό πλήγμα» στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ.

 

«Ο Πούτιν είναι διπλωματικά απομονωμένος. Αυτό δεν είναι καλό για τις συζητήσεις για άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, άρα είναι αρνητικό για το ρούβλι», σύμφωνα με τον αναλυτή της Financial Orbit, Chris Bailey, όπως αναφέρει το MarketWatch. Ο ίδιος πάντως σημείωσε πως τα ράλι στο πετρέλαιο και στον χρυσό μετά την επίθεση βοηθούν ώστε να περιοριστεί η διολίσθηση στο ρωσικό νόμισμα, καθώς η Ρωσία είναι από τους κορυφαίους παραγωγούς και των δυο αυτών εμπορευμάτων.

 

Πιέσεις δέχεται και η τουρκική λίρα η η οποία υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,3% στις 3,7248 λίρες ανά δολάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 07 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.