ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εντυπωσιακή πτωτική μεταστροφή του bitcoin

16:30 - 16 Ιουν 2017 | Νομίσματα
Η εντυπωσιακή πτωτική μεταστροφή του bitcoin
Προς την πιο μεγάλη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και πάνω από δύο χρόνια οδεύει το bitcoin, λίγες μέρες αφού άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 3.000 δολαρίων.

Το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει πτώση 18,5% την τελευταία εβδομάδα, στα 2.317 δολάρια. Το ποσοστό σηματοδοτεί την πιο απότομη υποχώρησή του από τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία του WSJ Market Data Group.

 

Η πτώση της Πέμπτης πάνω από 15% αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια «βουτιά» από τις 14 Ιανουαρίου του 2015, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία.

Αυτό σημαίνει πως το bitcoin εξάλειψε αξία αγοράς άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία του CominMarketCap που παρακολουθεί την αξία των ψηφιακών νομισμάτων. Η απώλεια είναι ελάχιστα μικρότερη ολόκληρης της κεφαλαιοποίησης αγοράς του Twitter, στα 12 δισ. δολάρια.

 

Όπως παρατηρεί το MarketWatch, η υποχώρηση του bitcoin συνέπεσε με ένα ευρύτερο sell off στον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος έχει κλείσει με πτώση τις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες διαπραγματεύσεις, διότι κάποιες από τις «αγαπημένες» μετοχές του κλάδου -Facebook, Apple, Amazon και Netflix- απομακρύνονται από ιστορικά υψηλά.

 

Πίσω στα ψηφιακά νομίσματα, η Morgan Stanley προειδοποίησε για τη ραγδαία άνοδό τους: «Δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί τα κρυπτονομίσματα ανατιμώνται τόσο ραγδαία», υπογράμμισε.

 

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να εκτιμηθεί το πόσο θα κρατήσει η «βουτιά» στο bitcoin, ούτε και η ευρύτερη υποχώρηση του τεχνολογικού τομέα.

 

Αν και ένας από τους παρατηρητές του κρυπτονομίσματος, ο Yves Lamoureux, έχει προβλέψει πως ένα bitcoin θα μπορούσε να έχει αξία μέχρι και 25.000 δολάρια, βραχυπρόθεσμα είναι απαισιόδοξος. «Βλέπει» πιθανή πτώση ακόμη 22% για το νόμισμα, περίπου στα 1.800 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.