ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Trader κατηγορείται ότι έκλεψε 2 εκατ. δολάρια σε ψηφιακά νομίσματα

11:22 - 20 Φεβ 2018 | Νομίσματα
Trader κατηγορείται ότι έκλεψε 2 εκατ. δολάρια σε ψηφιακά νομίσματα
Trader του Σικάγου που εργάζεται για την Consolidated Trading LLC κατηγορείται ότι έκλεψε από την επιχείρηση 2 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά νομίσματα, για να καλύψει τις απώλειές του και στη συνέχεια είπε ψέματα για να καλύψει τα χρέη του.

Ο 24χρονος Τζόζεφ Κιμ κατηγορήθηκε για κατά συρροήν απάτες κατά την πρώτη ποινική δίωξη που αφορούσε στη βιομηχανία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Θα εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σικάγο την Παρασκευή.

Η εταιρεία σχημάτισε το Σεπτέμβριο ομάδα ψηφιακών νομισμάτων για να συμμετάσχει σε συναλλαγές και τον ίδιο μήνα ο Κιμ μετατέθηκε σε αυτή τη μονάδα από βοηθός trader ομολόγων. Οι παρανομίες του Κιμ φαίνεται να έχουν ξεκινήσει μέσα στις πρώτες εβδομάδες από τη μεταφορά του στο νέο τμήμα.

Ο Κιμ είπε σε ανώτερό του ότι είχε προσωπικούς λογαριασμούς ψηφιακών νομισμάτων και διατάχθηκε να σταματήσει κάθε προσωπική συναλλαγή έξω από τη δουλειά του στην εταιρεία, προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση συμφερόντων, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Συμφώνησε να το πράξει, ανέφεραν οι ΗΠΑ.

Παρ' όλα αυτά, το Σαββατοκύριακο αμέσως μετά την ένταξή του στη μονάδα, η Κιμ μετέφερε περίπου 980 Litecoins αξίας 48.000 δολαρίων από ένα λογαριασμό της εταιρείας σε έναν άλλο, μη συνδεδεμένο με αυτήν, όπως ανέφεραν πηγές στις ΗΠΑ.

Κάποιες μέρες αργότερα, ένας επόπτης ανακάλυψε τη μεταφορά και ρώτησε σχετικά τον Κιμ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε μεταφέρει τα χρήματα στο «προσωπικό ψηφιακό πορτοφόλι του για λόγους ασφαλείας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.