ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση ΔΝΤ: Να φτιάξουν οι κυβερνήσεις δικά τους κρυπτονομίσματα!

19:21 - 14 Νοε 2018 | Νομίσματα
Πρόταση ΔΝΤ: Να φτιάξουν οι κυβερνήσεις δικά τους κρυπτονομίσματα!
Μία πρόταση που προκαλεί αίσθηση και που σίγουρα θα συζητηθεί καταθέτει του ΔΝΤ, λέγοντας πως οι κυβερνήσεις ίσως θα έπρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα.

Την πρόταση κατέθεσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα αποτραπεί η εξέλιξη των συστημάτων σε καταφύγια για ξέπλυμα χρημάτων και απάτες.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η κα. Λαγκάρντ τόνισε πως οι τράπεζες θα έπρεπε να κινηθούν γρήγορα για να δημιουργήσουν ψηφιακά χρήματα για δίκτυα «διακριτικών» οικονομικών συναλλαγών ή να ρισκάρουν τη δημιουργία δικτύων εμπορίου που θα είναι εγγενώς ασταθή. Όπως τόνισε, ένα σύστημα το οποίο θα ελέγχεται και θα ρυθμίζεται από κεντρικές τράπεζες θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια ταχεία επέκταση της παροχής οικονομικών υπηρεσιών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και τους φτωχότερους πολίτες των δυτικών κοινωνιών, χωρίς τους κινδύνους που σχετίζονται συνήθως με τα ελεγχόμενα από ιδιώτες ψηφιακά νομίσματα.

Όπως εκτιμά ο Guardian, η πρόταση του ΔΝΤ πιθανώς να προκαλέσει προβληματισμούς μεταξύ των σημερινών διαχειριστών ψηφιακών νομισμάτων, οι οποίοι θεωρούν πως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν είναι ότι βρίσκεται εκτός του καθιερωμένου τραπεζικού συστήματος. Η εμπλοκή κεντρικών τραπεζών θα μπορούσε να σημάνει την επιβολή αυστηρών κανονιστικών πλαισίων, που θα επιβράδυναν τις συναλλαγές και θα αύξαναν τα κόστη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.