ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: «Όχι» στην ανάπτυξη του Libra στην Ε.Ε.

20:33 - 09 Οκτ 2019 | Νομίσματα
Γάλλος ΥΠΟΙΚ: «Όχι» στην ανάπτυξη του Libra στην Ε.Ε.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στο Facebook να αναπτύξει το project του ψηφιακού νομίσματος, γνωστό και ως Libra, σε ευρωπαϊκό έδαφος επειδή απειλεί τη νομισματική κυριαρχία των κρατών μελών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire.

Μιλώντας στο Eurogroup, ο Bruno Le Maire είπε ότι «τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών θέτουν πολλούς κινδύνους επειδή μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος ή για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

«Δεν είμαι σε καμία περίπτωση εχθρός του Facebook, ούτε εχθρός της Google ή της Amazon», είπε ο Le Maire, διευκρινίζοντας ότι «Θέλω απλώς να θυμίσω κάποιες αρχές. Εάν θέλουμε να έχουμε κυρίαρχο νόμισμα, είναι θέμα των κρατών. Και μόνο τα κράτη μπορούν να είναι υπεύθυνα για ένα κυρίαρχο νόμισμα. Δεν πρέπει να είναι ρόλος μιας ιδιωτικής εταιρείας να προσπαθεί να διαθέσει ένα κυρίαρχο νόμισμα σαν να είναι κυρίαρχο κράτος».

H Facebook έχει παρουσιάσει το Libra ως ένα νόμισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ψηφιακές πληρωμές, ιδιαίτερα έξω από τις ΗΠΑ. Θα υποστηρίζεται από πραγματικό νόμισμα, σε αντίθεση με άλλα νομίσματα όπως το Bitcoin ή το Ethereum. Το project αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθώς οι εποπτικές αρχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και μέλη του Κογκρέσου αμφισβητούν τα κίνητρα της εταιρείας πίσω από τη δημιουργία νέου ψηφιακού νομίσματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:38 - 09 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.