ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυροποιείται η στερλίνα έναντι του δολαρίου-Ανέκτησε τις φετινές απώλειες

10:55 - 19 Αυγ 2020 | Νομίσματα
Ισχυροποιείται η στερλίνα έναντι του δολαρίου-Ανέκτησε τις φετινές απώλειες
Τις συνολικές της απώλειες έναντι του δολαρίου, τις οποίες κατέγραψε από τις αρχές του 2020, ανέκτησε η στερλίνα, εντασσόμενη κι εκείνη στα 7 εκ των 10 βασικών νομισμάτων που σημειώνουν κέρδη έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Ειδικότερα, η λίρα έφτασε να ενισχύεται έως και κατά 0,2%, στα 1,3267 δολάρια, διευρύνοντας τα κέρδη της (προσαρμοσμένα ως προς τον πληθωρισμό) τον Ιούλιο με ταχύτητα μεγαλύτερη του αναμενομένου. Το ράλι, ωστόσο, βασίζεται κυρίως στην υποχώρηση του δολαρίου.

"Το ίδιο το δολάριο κάνει τη βασική δουλειά ενίσχυσης της λίρας", σημειώνει ο James Athey, στέλεχος της Aberdeen Standard Investments. "Η στερλίνα είναι ακόμη εξαιρετικά φθηνή. Όλοι έχουν πρόβλημα, πολλοί εξ αυτών τεράστιο, ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μικρότερο από τους περισσότερους".

Σημειώνεται πως μεταξύ των 10 βασικών νομισμάτων, κέρδη άνω του 6% έναντι του δολαρίου καταγράφουν το ευρώ, η δανική και η σουηδική κορώνα, καθώς και το ελβετικό φράγκο. Η ανάκτηση των απωλειών πάντως συνιστά σημαντική στροφή για τη λίρα, η οποία είχε βυθιστεί τον Μάρτιο στα χαμηλότερα επίπεδά της των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Οι εκροές από το δολάριο βοήθησαν στη σταθεροποίηση του βρετανικού νομίσματος, παρά τον υπαρκτό κίνδυνο το Ηνωμένο Βασίλειο να βρεθεί την 1η Ιανουαρίου 2021 (με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου που ακολούθησε το Brexit) χωρίς συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το βρετανικό νόμισμα εμφάνιζε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης κέρδη έναντι του αμερικανικού για πέμπτη συναπτή ημέρα, στα 1,3244 δολάρια, ενώ σταθερές παραμένουν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.