ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρουμπίνι: Κάποια στιγμή θα σπάσει η «φούσκα» του Bitcoin

21:26 - 25 Δεκ 2020 | Νομίσματα
Ρουμπίνι: Κάποια στιγμή θα σπάσει η «φούσκα» του Bitcoin
Το Bitcoin, καθώς και τα άλλα κρυπτονομίσματα, δεν έχουν θέση σε χαρτοφυλάκια θεσμικών επενδυτών. Αυτή την άποψη εξέθεσε ο διάσημος οικονομολόγος, Νούριελ Ρουμπίνι, ο οποίος προέβλεψε ότι κάποια στιγμή «η φούσκα αυτή θα σπάσει».

«Πρώτα απ’ όλα, το ονομάζουμε νόμισμα - δεν είναι νόμισμα. Δεν είναι μονάδα λογαριασμού, δεν είναι μέσο πληρωμής. [...] Δεν είναι ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο. Δεύτερον, δεν είναι καν ένα περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Ρουμπίνι στο Yahoo Finance.

Σύμφωνα με τον Ρουμπίνι, το Bitcoin δεν έχει εγγενή αξία. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι τα περιουσιακά στοιχεία - ομόλογα, μετοχές, ακίνητα ή πολύτιμα μέταλλα - είτε παρέχουν εισόδημα, κέρδη κεφαλαίου ή κάποια μορφή χρησιμότητας.

«To Bitcoin δεν έχει καμία χρησιμότητα. Δεν έχει καμία χρήση. Η άνοδος του είναι  προϊόν χειραγώγησης», πρόσθεσε. «Η τιμή του Bitcoin χειραγωγείται από μια ομάδα ανθρώπων. Δεν έχει καμία θεμελιώδη αξία», είπε. «Είμαστε κοντά στο σημείο όπου η υπερβολική φούσκα πρόκειται να σκάσει», προέβλεψε ο γνωστός οικονομολόγος.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin έφτασε σήμερα να διαπραγματεύεται στα 24.667 δολάρια, στην υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει ποτέ, ξεπερνώντας ξανά τα 24.000 δολάρια μετά τις 19 Δεκεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:32 - 25 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.