ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: «Εξαιρετικά ασταθές» το Bitcoin, λόγω περιορισμένης εμπορικότητας

21:31 - 22 Μαρ 2021 | Νομίσματα
Deutsche Bank: «Εξαιρετικά ασταθές» το Bitcoin, λόγω περιορισμένης εμπορικότητας
Η Deutsche Bank αναμένει ότι το bitcoin θα παραμείνει "εξαιρετικά ασταθές" λόγω της περιορισμένης εμπορικότητάς του, υπογραμμίζοντας ότι μόνο μερικές μεγάλες αγοραπωλησίες ή έξοδοι στην αγορά θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την ισορροπία προσφοράς-ζήτησης του κρυπτονομίσματος.

Σε μια πρόσφατη αναφορά, η ερευνητική ομάδα της εταιρείας επισήμανε τη ρευστότητα του κρυπτονομίσματος - η οποία διαθέτει 21 εκατομμύρια προμηθειών- ως εμπόδιο. Μέχρι στιγμής, έχουν βγει περίπου 18,7 εκατομμύρια ή 89% των bitcoin σε συνολική κυκλοφορία. Το αναμενόμενο έτος για την εξόρυξη στην αγορά όλων των bitcoin είναι το 2140, περίπου έναν αιώνα από τώρα.

"Ως επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο, η ρευστότητα bitcoin παραμένει χαμηλή", ανάφερε η έκθεση. "Το 2020, 28 εκατομμύρια bitcoin άλλαξαν χέρια (150% των συνολικών bitcoin σε κυκλοφορία), σε σύγκριση με 40 μετοχές της Apple (270% των συνολικών μετοχών της σε κυκλοφορία)."

Η σύγκριση μεταξύ του bitcoin - που συχνά αναφέρεται ως ψηφιακός χρυσός - και του χρυσού γίνεται στη προσφορά, που και στις δύο περιπτώσεις είναι περιορισμένη, ανέφερε η έκθεση. Ένας σημαντικός οριακός παράγοντας της τιμής, επομένως, γίνεται η ζήτηση.

Η DB έθεσε επίσης ερωτήματα σχετικά με την αυξανόμενη αποτίμηση του bitcoin και κατά πόσον είναι εύκολο το κρυπτονόμισμα να εξελιχθεί σε μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Ένα σημείο καμπής μπορεί να είναι τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, είπε η ομάδα, αφού θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κρυπτογράφηση.

Να σημειωθεί ότι το Bitcoin έχει δει την τιμή του να ανεβαίνει στα ύψη με 600% αύξηση ετησίως εν μέσω διχασμένων απόψεων σχετικά με το αν βρίσκεται σε μια κερδοσκοπική φούσκα που περιμένει να σκάσει ή ένα περιουσιακό στοιχείο που είναι εδώ για να μείνει. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.