ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tesla ανέστειλε τις συναλλαγές με bitcoin- «Βυθίζεται» το κρυπτονόμισμα

09:29 - 13 Μαϊ 2021 | Νομίσματα
Η Tesla ανέστειλε τις συναλλαγές με bitcoin- «Βυθίζεται» το κρυπτονόμισμα
Την αναστολή αγορών με bitcoin ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, με αποτέλεσμα να «βυθιστεί» η τιμή του ψηφιακού νομίσματος.

Η εταιρεία επικαλείται ανησυχίες σχετικά με τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως η Tesla μπορεί να αποδεχθεί άλλα κρυπτονομίσματα αν είναι λιγότερο ενεργοβόρα.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι η Tesla δεν θα πουλήσει bitcoin και σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη γίνει λιγότερο ενεργοβόρα.

«Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της ενέργειας / συναλλαγής του bitcoin», ανέφερε στο Twitter.

«Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη και τις συναλλαγές bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος έχει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου», σημείωσε.

{https://twitter.com/elonmusk/status/1392602041025843203}

Σε αυτό το πλαίσιο, το bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 10% μετά το tweet και διαπραγματεύεται στα 51.000 $ (42.300 ευρώ), το χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι Μασκ δήλωσε τον Μάρτιο ότι οι πελάτες της Tesla θα μπορούσαν να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματα με bitcoin. Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι είχε αγοράσει 1,5 δισ. δολάρια (από το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:12 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.