ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ελ Σαλβαδόρ φέρνει ισχυρά κέρδη για το bitcoin

08:50 - 10 Ιουν 2021 | Νομίσματα
Το Ελ Σαλβαδόρ φέρνει ισχυρά κέρδη για το bitcoin
Η είδηση ότι το Ελ Σαλβαδόρ αναγνώρισε το bitcoin, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, ως νόμιμο νόμισμα, οδήγησε τους επενδυτές στο να το εμπιστευτούν ξανά, με αποτέλεσμα να καταγράψει ανοδικό ράλι έως και 13%.

Ειδικότερα, το ψηφιακό νόμισμα έφτασε συγκεκριμένα να διαπραγματεύεται στα 37.176,44 δολάρια σύμφωνα με το CoinDesk data.

Υπενθυμίζεται πως χθες (9/6) οι βουλευτές της χώρας της Κεντρικής Αμερικής πέρασαν νόμο που νομιμοποιεί το bitcoin.

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι τιμές μπορούν να αναγράφονται πλέον και σε bitcoin, ενώ και οι φόροι θα μπορούν να πληρώνονται με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

«Το νομοσχέδιο #Bitcoin μόλις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία” στη νομοθετική συνέλευση. Ιστορία!», έγραψε μετά την ψηφοφορία στο Twitter ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

Ο πρόεδρος έγραψε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος, εγκρίθηκε από τους 62 από τους 84 συνολικά βουλευτές.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η χώρα έχει συνεργαστεί με την εταιρεία ψηφιακών πορτοφολιών Strike, προκειμένου να δημιουργηθεί μια σύγχρονη χρηματοοικονομική υποδομή στην χώρα που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία bitcoin.  

Μετά από αυτή την εξέλιξη και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, όπως το XPR και το Ether, πήραν την ανιούσα.

Το Bitcoin ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από το ρεκόρ των 64.829,14 δολαρίων που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:53 - 10 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.