ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Οι χάκερς επιστρέφουν πολλά απ'τα $600 εκατ. που έκλεψαν!

19:45 - 11 Αυγ 2021 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Οι χάκερς επιστρέφουν πολλά απ'τα $600 εκατ. που έκλεψαν!
Οι χάκερς έχουν επιστρέψει σχεδόν τα μισά από τα 600 εκατομμύρια δολάρια που έκλεψαν σε μια από τις μεγαλύτερες κλοπές κρυπτονομισμάτων που συνέβησαν ποτέ.

Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια στο Poly Network, μια πλατφόρμα που φαίνεται να συνδέει διαφορετικά blockchains.

Η πλατφόρμα αποκάλυψε την επίθεση την Τρίτη και ζήτησε να δημιουργηθεί επικοινωνία με τους χάκερ, καλώντας τους να «επιστρέψουν τα χακαρισμένα περιουσιακά στοιχεία».

Σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων σήμερα (11/8), οι χάκερς ξεκίνησαν να επιστρέφουν μερικά από τα χρήματα που έκλεψαν.

Μάλιστα, έστειλαν ένα μήνυμα στο Poly Network ενσωματωμένο σε μια συναλλαγή κρυπτονομισμάτων λέγοντας ότι είναι «έτοιμοι να επιστρέψουν» τα χρήματα. Η πλατφόρμα DeFi απάντησε ζητώντας την αποστολή των χρημάτων σε τρεις διευθύνσεις κρυπτογράφησης.

Από τις 7 το πρωί ώρα Λονδίνου, περισσότερα από 4,8 εκατομμύρια δολάρια είχαν επιστραφεί στις διευθύνσεις του Poly Network. Έως τις 11 το πρωί, περίπου 258 εκατομμύρια δολάρια είχαν σταλεί πίσω.

Μόλις οι χάκερ έκλεψαν τα χρήματα, άρχισαν να τα στέλνουν σε διάφορες άλλες διευθύνσεις κρυπτονομισμάτων. Ερευνητές στην εταιρεία ασφαλείας SlowMist δήλωσαν ότι συνολικά μεταφέρθηκαν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 610 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρεις διευθύνσεις.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κλοπή ήταν «πιθανότατα μια μακροχρόνια σχεδιασμένη, οργανωμένη και προετοιμασμένη επίθεση».

Το Poly Network συνέστησε οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων να γίνουν σε «κουπόνια μαύρης λίστας» που προέρχονται από τις διευθύνσεις που συνδέονταν με τους χάκερς.

{https://twitter.com/PolyNetwork2/status/1425423585665974276}

Το «χακάρισμα» του DeFi σε άνοδο

Το DeFi έχει γίνει βασικός στόχος για επιθέσεις.

Από την αρχή του έτους έως τον Ιούλιο, τα ατυχήματα που σχετίζονται με το DeFi ανήλθαν σε 361 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση σχεδόν τριπλάσια από όλο το 2020, σύμφωνα με την εταιρεία συμμόρφωσης στα κρυπτονομίσματα CipherTrace.

Επιπλέον, οι απάτες που σχετίζεται με το DeFi αυξάνεται. Κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, αντιπροσώπευε το 54% του συνολικού όγκου απάτης κρυπτογράφησης έναντι 3% για όλο το προηγούμενο έτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:50 - 11 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.