ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέσι: Σε κρυπτονόμισμα μέρος της αμοιβής του στην Παρί

22:16 - 12 Αυγ 2021 | Νομίσματα
Μέσι: Σε κρυπτονόμισμα μέρος της αμοιβής του στην Παρί
Ο Λιονέλ Μέσι, πασίγνωστος παίκτης του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα λάβει μέρος της αμοιβής του από την Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη έναν επιπλέον χρόνο, σε κρυπτονόμισμα έκδοσης της ίδιας της ομάδας. Πρόκειται για ακόμη μία κίνηση υποστήριξης του καινούργιου μέσου συναλλαγών από μια προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, που εγκατέλειψε την Μπαρτσελόνα έπειτα από περισσότερες από δύο δεκαετίες (βρισκόταν στο σύλλογο από τις ακαδημίες), θα γίνει αποδέκτης των κρυπτονομισμάτων ως μέρος του "πακέτου καλωσορίσματός" του στην ομάδα, με τα μίντια να υπολογίζουν πως το σύνολο του συγκεκριμένου πακέτου ανέρχεται στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ.

Η γαλλική ομάδα δεν αποκάλυψε την αξία των tokens, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο. Δήλωσε, όμως, πως πρόκειται για "μεγάλο αριθμό".

Τα fan tokens είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος, που δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους του να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικές με την αγαπημένη τους ομάδα σε δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα. Σε έκδοση τέτοιων κρυπτονομισμάτων έχουν προχωρήσει η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι αλλά και η ιταλική Μίλαν. Το ίδιο έχει κάνει και η προηγούμενη ομάδα του Μέσι, Μπαρτσελόνα.

Τα fan tokens, όπως συμβαίνει και με το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, μπορούν να γίνουν αντικείμενο συναλλαγών σε ανταλλακτήρια-χρηματιστήρια. Έχουν, επιπλέον, την γνωστή για τα κρυπτονομίσματα μεταβλητότητα στην τιμή τους, γεγονός που ωθεί τις ρυθμιστικές αρχές να να εκδώσουν προειδοποίηση προς τους επενδυτές.

Η συναλλακτική δραστηριότητα για τα tokens της Παρί, τα οποία διατίθενται μέσω του Socios.com, εκτινάχθηκε αφού ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Μέσι. του Μέσι. Τις ημέρες που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης οι συναλλαγές ξεπέρασαν σε όγκο τα 1,2 δισ. δολάρια.

Το token της Παρί, που διαθέτει κεφαλαιοποίηση περίπου 52 εκατ. δολάρια, βρέθηκε μπροστά σε αύξηση τιμής κατά 130% μέσα σε πέντε μόλις ημέρες, έπειτα από τις πρώτες φήμες για τη μετεγγραφή του Μέσι στην ομάδα. Μάλιστα, την Τρίτη, άγγιξε ιστορικό ρεκόρ, στα 60 δολάρια. Από τότε έχει υποχωρήσει στα 40 ευρώ σχεδόν. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.