ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» σε νέο ιστορικό χαμηλό για το νόμισμα του Αφγανιστάν

18:27 - 17 Αυγ 2021 | Νομίσματα
«Βουτιά» σε νέο ιστορικό χαμηλό για το νόμισμα του Αφγανιστάν
Το αφγάνι, το επίσημο νόμισμα του Αφγανιστάν, καταγράφει ισχυρές απώλειες, υποχωρώντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς η κατάληψη της εξουσίας της χώρας από τους Ταλιμπάν επιβάρυνε περαιτέρω το κλίμα.

Συγκεκριμένα, το αφγάνι υποχώρησε μέχρι και κατά 4,6% νωρίτερα, στα 86,0625 έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας απώλειες για τέταρτη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η κεντρική τράπεζα ενημερώθηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αποστολές δολαρίου, γεγονός που περιόρισε την ικανότητά της να παρέχει νομίσματα και προκάλεσε πανικό, όπως έγραψε στο twitter ο εκτελεστικός κεντρικός τραπεζίτης, Ajmal Ahmady.

«Το νόμισμα εκτινάχθηκε από το σταθερό επίπεδο των 81 (έναντι του δολαρίου) σχεδόν στα 100 και στη συνέχεια επέστρεψε στα 86», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης. «Είχα συναντήσεις το Σάββατο για να καθησυχάσω τις τράπεζες και να ηρεμήσω τα ανταλλακτήρια νομισμάτων», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Ahmady επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την χώρα, καθώς η ταχεία εδαφική προέλαση των Ταλιμπάν οδήγησε στην κατάρρευση της κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 17 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.