ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Waller (Fed): Να μην εκδίδονται μόνο στις τράπεζες τα stablecoins

23:26 - 17 Νοε 2021 | Νομίσματα
Waller (Fed): Να μην εκδίδονται μόνο στις τράπεζες τα stablecoins
Ένας εκ των κυβερνητών της Federal Reserve, Christopher Waller, δήλωσε την Τετάρτη (17/11) ότι διαφωνεί με τις συστάσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν πως θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο στις τράπεζες να εκδίδουν stablecoins.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διάσκεψη Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο παράρτημα της Federal Reserve στο Κλίβελαντ, ο Waller είπε ότι δεν είναι αντίθετος στο να ρυθμίζονται τα stablecoins από τις τράπεζες, αλλά οι τράπεζες δεν θα πρέπει να είναι οι μόνες οντότητες, που θα τους επιτρέπεται να εκδίδουν αυτού του είδους τα ψηφιακά νομίσματα.

«Καταλαβαίνω τη λογική της μετατροπής ενός νέου προϊόντος σε μια παλιά οικεία δομή», είπε χαρακτηριστικά.

«Αλλά αυτή η προσέγγιση και η νοοτροπία θα εξαλείψει ένα βασικό πλεονέκτημα μιας συμφωνίας για το stablecoin, που χρησιμεύει ως βιώσιμος ανταγωνιστής των τραπεζικών οργανισμών στον ρόλο τους ως παρόχων πληρωμών», πρόσθεσε ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Fed.

Τα σχόλια του Waller έρχονται, καθώς η ομάδα εργασίας του Μπάιντεν για τις χρηματοπιστωτικές αγορές συνέστησε νωρίτερα αυτό το μήνα στο Κογκρέσο να παρουσιάσει ένα νέο σύνολο κανόνων για τη ρύθμιση των stablecoins, σημειώνοντας ότι μόνο οι τράπεζες θα πρέπει να μπορούν να εκδίδουν stablecoins.

Σημειώνεται πως ορισμένοι από τους μεγαλύτερους «παίκτες» του κλάδου αποδέχονται αυτές τις προτάσεις ή τουλάχιστον το ευρύτερο πλαίσιο, σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:40 - 17 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.